Țara arde, politicienii se piaptănă…

modelmic

Nu, nu am să vorbesc despre tragedia familiilor din cazul crimelor de la Caracal pentru că sunt suficienți profitori ce o dau pe empatie, deși ei empatizează doar cu propriile avantaje într-un soi de egocentrism demn de cel puțin o vizită la psiholog. O să rămân aici, pe plaiurile cărășene, unde canicula ce se anunță zilele acestea a „opărit” puțin creierul decidenților politici.

Primul ce a ieșit la rampă zilele acestea este consilierul județean Purea. S-a dezlănțuit prin presa locală cu declarații demne de o cauză mai bună. Și spun asta pentru că, dacă nu ați aflat încă, domnia sa face parte din construcția majorității de la nivelul Consiliului Județean. Ce să vezi, după aproape 4 ani de mandat, ai constatat că treburile merg anapoda. 4 ani de mandat într-o alianță cu PSD-ul, ca să fim înțeleși. Evident, declarațiile au fost făcute în contextul tragediilor de la Caracal. Că, deh, dă bine să ieși public și să arăți că-ți pasă, mai ales pe un fond emoțional. Domnule Purea, cu respect, atunci când ai principii și nu faci rabat de la ele, renunți la orice funcție, privilegiu etc. . Mai pe românește, în 2016 spuneați pas la alianța cu PSD. Punct!

Simțindu-se răniți în amorul propriu, pesediștii n-au putut să lase declarațiile să treacă așa, pur și simplu, ci au ieșit la atac. Bineînțeles, nu printr-un comunicat de presă, redactat anterior, corectat, ambalat și semnat, ci prin poziții matinale exprimate pe Facebook și nu de către oricine, ci de către inspectorul școlar general, Marius Cornici. Mai cu o literă „mâncată” de autocorectul vieții, jumătate cu diacritice, jumătate fără, profu’ de istorie și filologie i-a dat peste nas consilierului județean Purea. Am putea spune chiar într-o maniera inspirată din versurile piesei „Vorbe” (nu vorbi fără să știi, numai din ce auzi de la alții). Și cum într-o astfel de confruntare regula „cel mai deștept cedează” e străină combatanților, în special în politică, Purea l-a făcut praf pe Cornici într-o publicație locală. Bineînțeles, momentul nu putea fi ratat de vicele Popovici, care, într-o postare pe Facebook, îl parodiază pe săracu’ Cornici, lăsat parcă singur în lupta asta inegală. Dar, deh, ce să-i faci când ești numit în anumite demnități, trebuie să înghiți mult(e).

Începutul de sâptămâna i-a prins încleștați și pe doi caransebeșeni de fală din județ, Vela și Hurduzeu. Primul îl acuză pe al doilea de proasta gestionare a deponeului de la Lupac. De parcă, domnule Vela, partidul dvs. nu ar fi gestionat proiectul până în 2016. Un proiect făcut de ageamii, implementat de alți ageamii și supervizat de cel dintâi arhitect al județului. Faptul că acestui proiect nu i se mai dă de cap nu e doar vina lui Hurduzeu sau a PSD-ului, ci și a PNL-ului, cu tot respectul. Mai ales că darea lui în folosință era, conform proiectului, preconizată pentru luna octombrie a anului de grație 2015! Asta nu-l scuză sub nicio formă pe Hurduzeu, care, în nenumărate rânduri, a anunțat deschiderea lui.

Săptămâna trecută, la Moldova Nouă, a fost furtună nu doar la propriu, ci și la figurat. După 3 ani și ceva de figurație, Adrian Torma și-a anunțat, din nou, demisia. Evident, la fel ca prima, anticipat. Pe 18 august. N-a precizat anul. Pe orice om sănătos la cap l-a bufnit râsul la această veste și ea nu putea fi încadrată decât la capitolul „primarii spun lucruri trăsnite”. Este tot mai clar eșecul administrativ al primarului Torma la Moldova Nouă. Cum este, deopotrivă, și eșecul lui în PNL. O mai pune de o petiție online, se mai lasă copleșit de propriiile comentarii adăugate tot de el de pe conturi false și o să vedeți că va reveni asupra deciziei. Evident, printr-o postare siropoasă și plină de emoție cu o fotografie în care va fi photoshopat elementul întoarcerii din drum. Bănuiesc că nu va fi ca-n prima răzgândeală. Și, da, va și candida, dar nu de la PSD, cum mulți au insinuat, ci de la o formațiune nouă, nepătată, la fel ca el (Viermele Cenușiu – Urzeala Tronurilor). Da, ați ghicit, este vorba de USR.

Toate chestiunile acestea, spuse pe un ton mai pamfletar, ar fi fost „normale” dacă noi în județul ăsta ne-am bucura de drumuri bune, de școli dotate corespunzător, de saloane decente prin spitale etc. . Numai că, ce să vezi, în loc să-și folosească energia creatoare, politicienii noștri își dau la gioale pe rețelele sociale. Probabil ei sunt deștepți că ne distrag atenția de la problemele reale și ne fac să-i apreciem pe principiul care i-a zis-o mai bine celuilalt. Până la urmă, cred că e vina noastră că punem în balanță astfel de comportamente și-i mai și aplaudăm și apeciem, în timp ce ne distrugem mașinile prin craterele de pe șosele, tânjim după o viață decentă în satul bănățean, „beneficiem” de condițiile de prin spitale și ne trimitem copiii la școli cu toaleta în fundul curții. Merităm ceea ce aplaudăm…

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Popescu Razvan

    Si cum va justifica Torma 1 milion euro credit luat pentru proiectul cu bacul care nu s-a mai facut? Si-a facut Casa Alex la Oravita? Noi avem DNA in acest judet?

  2. Marius

    Stai linistit ca spre seara se intalnesc toti la un vin si o friptura si rad de prostii care au pus botul la “cearta” lor.Toti sunt o apa si-un pamant .Se mai maraie la ciolan ca si lupii, dar in rest trag toti de acealasi les..Romania.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei