Tânără de 19 ani prinsă la volan după ce a consumat droguri! Sute de sancțiuni, aplicate de polițiștii cărășeni în doar 3 zile!

modelmic

Peste 430 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto, dar și celorlați participanți la trafic, în doar trei zile, de polițiștii cărășeni. În general, au fost arși la buzunar conducătorii auto care nu au respectat limita legală de viteză. Poliţiştii cărășeni au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, ocazie cu care au fost constatate și mai multe infracțiuni. 

„În perioada 04-06 octombrie, poliţiştii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat 432 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 268 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 19 permise de conducere, 16 pentru depășiri neregulamentare și 3 pentru viteză excesivă și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare”, explică Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Cu ocazia acțiunii derulate la finalul săptămânii trecute, au fost constatate și 7 infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, un bărbat din Dalboșet în vârstă de 73 de ani a fost surprins la volan cu o alcoolemie de 1,33 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Sub influența băuturilor alcoolice a fost depistat și un conducător auto de 33 de ani din Reșița. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,85 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, acesta a refuzat prelevarea, în continuare efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Polițiștii au avut de lucru la finalul săptămânii trecute și în stațiunea Băile Herculane, unde un alt bărbat de 64 de ani a fost surprins la volan după ce a consumat băuturi alcoolice. În cazul acestuia, aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,95 mg/litru alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind și el dus la spital pentru prelevarea de mostre biologice. Tot în Băile Herculane a fost depistat și o tânără care s-a urcat la volan după ce ar fi consumat droguri.

Polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de o tânără de 19 ani, care avea un comportament suspect.

La testarea cu aparatul DrugTest a tinerei, acesta a indicat rezultat pozitiv pentru una dintre substanțele psihoactive, motiv pentru care conducătoarea auto a fost condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Și în acest caz  se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, explică Alina Boeru.

În săptămâna în curs poliţiştii vor continua acţiunile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. zero

    „Polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de o tânără de 19 ani, care avea un comportament suspect.”

    Deci, dacă a înghiţit un comprimat de Diazepam (Valium) pentru anxietate, fapta este mai grav pedepsită decât alcool sub 0,4 la mie.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei