Tabăra națională de icoane pictate si măşti tradiţionale revine la Râul Alb!

modelmic

Începând de luni, tabăra de la Râul Alb își redeschide porțile. 75 de tineri vor participa, timp de 6 zile, la activități care să le dezvolte îndemânarea și creativitatea.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, Ministerul Tineretului şi Sportului, Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin organizează în perioada 29 iunie – 5 iulie cea de-a V-a ediție a taberei de icoane pictate și măști venețiene.

Proiectul care atrage an de an zeci de tineri din toată țara urmăreşte valorificarea tradiţiilor, obiceiurilor şi meşteşugurilor populare, ca o alternativă de educaţie nonformală.

„Prin această tabără venim în întâmpinarea celor care caută un spaţiu în care sa îşi dea frâu imaginaţiei şi creativităţii şi să îşi dezvolte abilităţile în domeniul artei alternative. Arta alternativă presupune utilizarea inovativă a unor materiale tradiţionale şi folosirea materialelor neconvenţionale în procesul de creaţie artistică”, precizează organizatorii.

Timp de 6 zile de tabără participanții vor beneficia de îndrumarea echipei coordonatoare având la dispoziţie: sticlă, blaturi de lemn, pensule, culori, materiale ceramice, materii prime din ghips, hârtie, fimo, textile, sfoară şi materiale reciclabile, culori acrilice, accesorii decorative şi unelte pentru prelucrarea acestora. Atelierele vizează atât dezvoltarea creativităţii şi a abilităţilor inovative prin confecţionarea unor obiecte decorative, cât şi dezvoltarea unei atitudini responsabile privind folosirea resurselor.

„Indiferent de calea trasată prin acest proces educativ, tinerii participanţi la acest program îşi vor descoperi o vocaţie şi un set de valori la care se vor putea întoarce în orice moment de impas, în timpul liber, ca hobby, sau de ce nu, ca o alternativă de petrecere a timpului liber care, într-un moment sau altul, le va fi de folos. Activitatea în cadrul taberei naționale va fi împărţită pe ateliere, cu un orar bine stabilit şi pe grupe în funcţie de nivelul îndemânării, al cunoştinţelor dar şi funcţie de opţiunile participanţilor”, explică reprezentanții DJST Caraș-Severin.

 

Diana RADU

foto:radioresita.ro

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei