Sute de vânători din județ și din Banatul Sârbesc și-au spus poveștile și au încins ceaunele la Festivalul Vânătorilor din Valea Carașului

 

fe

Ortacii vânători cărășeni, dar și cei din Banatul Sârbesc s-au reunit la final de săptămână în localitatea Greoni la Festivalul Vânătorilor din Valea Carașului, un eveniment presărat cu momente artistice, de la care nu putea lipsi nici fala ortacilor din Banatul de Munte, interpretul de muzică populară Nicu Novac, gulașul la ceaun, răchia de prună, brâul bănățean și poveștile vânătorești. Acțiunea a fost organizată de Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv Codrenii Văii Carașului iar despre scopul acestui eveniment ne-a vorbit Cristian Adam, principalul organizator al manifestării de la Greoni:

Am organizat un festival al Văii Carașului, i-am zis noi așa, pentru a aduna cât mai multă lume, în primul rând vânătorii și în al doilea rând societatea civilă, pentru a demonstra că noi pe lângă vânătoare avem și alte preocupări, constructive. Intenția noastră a fost de a aduna vânătorii din această zonă și nu numai, la un eveniment, indiferent de asociație, de grupul din care fac parte și a se manifesta în văzul tuturor așa cum înțeleg ei să o facă cel mai bine.

f5

Sunt prezenți în primul rând cei din zona Văii Carașului, este asociația Știrea, este AJVPS-ul, mai este o asociație de la Doclin, sunt reprezentanți și din Serbia, de la Coștei, de la Libunari și sunt plăcut impresionat de reacția pe care au avut-o la această inițiativă”.

f1

La Greoni l-am surprins și pe președintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Caraș-Severin, Dorin Marescu:

Este una dintre manifestările care se organizează de către vânătorii din Caraș-Severin. De această dată ea a fost organizată în faza actuală de către domnul Laurențiu Vâlcu și cu asociația pe care dânsul o reprezintă. Suntem și noi alături de dumnealui împreună cu o parte dintre grupele noastre de vânătoare, în principal cei de la Oravița, fiind gazde ale evenimentului, dar avem grupe și de la Cornereva și din alte zone ale județului,

f7

Ne bucurăm că toți sunt în același spirit și toată lumea se simte bine, vânătorii sunt niște oameni care știu să relaționeze într-un mod civilizat, să se comporte așa cum trebuie și ne bucurăm că și de data asta lucrurile merg la fel de bine”.

f2

f3

f4

Elena FRANȚ

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. gogu

    De foarte multe evenimente aflam dupa ce s-au desfasurat .Am vrea sa vedem publicat un program anual ,trimestrial sau chiar lunar.Pentru a mai iesi din starea de plictiseala ,care este destul de mare in judetul nostru.Principala cauza fiind infrastructura, in principalel zone care parca se vor zone turistice si in care mori de plictiseala .

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei