„Suntem și vom fi prezenți, permanent la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei“!

a

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului,  polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

După cum ne-a precizat Alina Boeru purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, în ultimele 24 de ore, au fost desfășurate verificări în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. „La activitățile de verificare au participat 123 de efective. Astfel, au fost verificate 33 de societăți comerciale, precum și 108 mijloace de transport, dintre care 60 de mijloace de transport public în comun, fiind legitimate aproape 400 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 122 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.500 de lei. Dintre acestea, 66 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru ne purtarea măștii de protecție“.

„Recomandăm tuturor cetățenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să respecte interdicția cu privire la organizarea de evenimente private și să nu se expună la riscuri. Scopul forțelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancțiuni. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege. Suntem și vom fi prezenți, permanent la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!  – a mai precizat Alina Boeru.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei