„Suntem într-o suferință cruntă!” Primarul Popa se simte legat de mâini și de picioare de când MAI-ul i-a luat polițiștii locali!

popa

Infracțiunile și actele de vandalism au început să se intensifice după relaxarea măsurilor impuse de pandemie, iar municipiul Reșița nu a fost scutit de astfel de evenimente neplăcute.

Deși primarul Ioan Popa a precizat că administrația locală este foarte preocupată, mai ales în ultimele luni, de situația bunei conviețuiri în Reșița, edilul se simte legat de mâini și de picioare  pentru că nu îi mai are la dispoziție pe polițiștii locali și în aceste condiții forțele de ordine nu mai pot fi direcționate spre patrulare sau activități de prevenire a infracționalității în oraș.

Suntem într-o suferință cruntă! Poliția Locală Reșița de la începutul pandemiei a trecut în subordinea MAI, nu o mai avem în responsabilitate și nu mai putem acționa prin intermediul Poliției Locale. Se apropie de patru luni și avem probleme deosebite deja. De exemplu, duminică seara s-a vandalizat o poartă de intrare de la unul din cele 4 terenuri de joacă, de baschet sau multifuncționale pe care le-am realizat în oraș, a fost o chestiune filmată de cetățeni cărora le mulțumesc pe această cale și am transmis poliției municipale filmarea ca să putem să-i identificăm pe cei care au făcut asta în Parcul Siderurgistului, însă faptul că poliția locală este la dispoziția Ministerului de Interne și noi nu mai putem acționa prin intermediul lor cu  patrule, este extrem de complicat și ne pune probleme deosebite: pe partea de gunoaie, pe partea de vandalism. Sper ca această stare să înceteze cât mai repede și să îi avem din nou în subordine”, a declarat primarul Popa.

Polițiștii locali aveau în sarcină situația persoanele carantinate și a celor care trebuie să stea în izolare la domiciliu, având obligația să meargă să verifice zilnic dacă respectă izolarea, numărul de angajați fiind unul redus pentru a se putea ocupa de toate situațiile cu care se confruntă orașul.

Noi în total avem 65 de oameni în poliție, din care teren fac vreo 50 și din păcate pe perioada pandemiei nu putem nici să angajăm. Aveam pregătit un concurs ca să angajăm oameni tineri pentru că unii nu au trecut probele fizice și a trebuit să ne părăsească și nu am putut să aducem alții în locul lor pentru că, la fel, din cauza pandemiei sunt interzise angajările de personal în perioada asta. Solicit sprijinul populației atunci când identifică lucruri să le pozeze, să le filmeze ca să putem să le avem la îndemână.Se întâmplă lucruri care deja ne pun probleme serioase și nu putem să intervenim, suntem legați de mâini și de picioare!”, a declarat primarul Ioan Popa.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Maria

  O duba a politiei locale era miercuri dimineata la spălătoria de pe strada oituz. Stăteau la bârfe cu șoferul unui duster fkc, tot de la primărie. Si trăncăneau si se plângeau mama mia. Se spune ca noi femeile bârfim. Să-i fi auzit pe ăștia cum o.țineau cu managementul in sus si managementul in jos si nu le convenea nimic. Apoi salariu au doar sa se plimbe. Să-i dea popa afara si pe aia care il bârfeau. Doi din ei nu si.au mai văzut parti importante ale corpului de ani de zile din cauza burtilor, ce sa mai zici de condiție fizica. Afara cu ei.

 2. zero

  „Suntem într-o suferință cruntă! Poliția Locală Reșița de la începutul pandemiei a trecut în subordinea MAI, nu o mai avem în responsabilitate și nu mai putem acționa prin intermediul Poliției Locale.”, a declarat primarul Ioan Popa.

  Normal cu vela ruptă!
  Afară şi cu el!

 3. Stasznyi Ștefan

  Nu înțeleg de ce,domnule primar al municipiului Reșița Ioan Popa ,,plângeți,, atâta după ei ?! Poliția Locală Reșița,dacă stai strâmb și judeci drept și tot odată vezi realitatea reală în afară de unii dintre ei care au niște burdihane de nu-și pot vedea nici ce au între picioare de putori și lenea care o târau după ei alții mergeau pe străzi de parcă erai la Cinema Cultural pe vremuri și vizionari în film cu Ludovic al XVI-lea care cobora cu nasul pe sus,țanțoș scările la Versailles de nu le ajungeam la nas nici cu 2 scări ale pompierilor de atâta aroganță și trufie iar ultima categorie dintre ei ( foarte mică,chiar extrem de rară ) cu care m-ai puteai cere un sfat,părere,informație s-au ajutor că un bătrân neputincios s-au copil să treacă strada …
  Așa că domnule primar al municipiului Reșița Ioan Popa,nu plângeți după ei ! Când ,,o să fie vremea,, epurați și schimbați din temelii această instituție,angajați tineri cu aspect fizic plăcut,cu vocabular adecvat,cu moralitate bună care vor să lucreze și să poarte uniforma de polițist local cu mândrie .

 4. Sceptic

  Se pare ca domnul Popa nu mai are pe cine să umilească și să trimită la acțiuni de pază a gunoaielor în zona Stavila .

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei