Ștrandul din Oțelu Roșu, în patrimoniul administrației locale, după 25 de ani! Negocierile sunt în plină desfășurare

 

mala

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, speră ca ștrandul din localitate să reintre de anul acesta în patrimoniul administrației locale, negocierile pentru achiziționarea obiectivului fiind în plină desfășurare. În cazul în care se va ajunge la o înțelegere cu reprezentanții CEC Bank, cei care au scos la vânzare ștrandul după falimentul omului de afaceri Ghiță Albu, în posesia căruia s-a aflat facilitatea în ultimii ani, există toate șansele ca locuitorii din zona Văii Bistrei să poată frecventa ștrandul încă din această vară.

Nu am vrut să dezbat acest subiect pentru că nu este încă bătut în cuie, dar vreau să vă spun că acum două săptămâni am fost la București, la directoarea generală a CEC-ului pe România. Am discutat subiectul ștrandului și am vești bune: cred că vom reuși în cursul anului 2021 să îl luăm înapoi la Primărie, după 25 de ani.

În urma negocierilor pe care le-am avut la București, am ajuns la o sumă pe care permiteți-mi să nu o dezvălui pe moment, o voi face la vremea respectivă, după ce vom semna actele.

Am avut și o discuție la Reșița, cu dl director Cocoșilă de la CEC cu care am vorbit despre eventualitatea acordării unui credit pentru achiziționarea ștrandului, pentru că nu ne va permite bugetul local să achităm toată suma în anul 2021”, a explicat edilul în cadrul unei emisiuni live la Reper 24.

Primarul Mălăiescu este conștient că investiția nu se va opri la achiziționarea ștrandului, fiind nevoie și de o sumă importantă pentru renovarea acestuia, dar edilul este optimist ca în cazul în care se va reuși cumpărarea obiectivului într-un termen cât mai scurt, acesta își va putea deschide porțile în această vară.

Eu cred că la ora actuală, chiar dacă ștrandul este într-o stare de degradare foarte mare și am constatat că s-au mai și furat pompe, țevi și tot ce a mai fost acolo, cred că cu aproximativ 200.000 de lei îl putem pune în funcțiune la standarde foarte bune. Și acest lucru ni l-am permite în momentul în care vom fi proprietarii, UAT Oțelu Roșu.

Totul depinde de termenul în care vom reuși să luăm ștrandul înapoi și dacă vom reuși acest lucru. Lucrurile sunt avansate din punct de vedere a discuțiilor, mai trebuie doar din punct de vedere al documentelor să finalizăm ceea ce am discutat”, a mai precizat edilul orașului Oțelu Roșu.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. imoGen

  Din păcate cred că se va termina și mandatul cu numărul 3 al acestui primar și numărul de investitori atrași în zona Oțelu Roșu va fi tot ZERO !
  Degeaba faci trotuare, cumperi ștranduri și pui luminițe prin parc dacă orașul se depopulează de la an la an.
  În 2020 s-au mai deschis două magazine de bricolaj la Caransebeș. Asta presupune undeva la 40 – 50 de angajați. Deci se pot atrage investitori în zonă. Cel mai probabil la Oțelu Roșu nu se vrea așa ceva.

  1. DuaLipa

   Trăiască PSD! Partidul care – având diverse nume – ne-a furat România din fața noastră de „proști”, care nu prea votăm.
   În frunte cu tovarășii și securiștii…
   La fel și ție!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei