Staţiile abandonate de metrou din Paris ar putea deveni atracţii turistice

metro

Staţiile abandonate de metrou din Paris ar putea deveni atracţii turistice

Este posibil ca în viitorul apropiat cei ce vizitează Parisul să aibă ocazia să se bucure nu doar de luminile şi frumuseţile acestuia, dar şi de locurile ce vor îmbogăţi subteranul oraşului.

Nathalie Kosciusko- Morizet, candidată la postul de primar, a anunţat la începutul lunii februarie că plănuieşte să transforme cele 11 staţii de metrou dezafectate în spaţii publice.

Politicianul a colaborat cu arhitectul Manal Rachdi şi cu proiectantul urban Nicolas Laisne pentru crearea machetelor care înfăţişează renovările propuse de ea. Staţiile de metrou „revitalizate” ar putea deveni cluburi de noapte, galerii de artă, restaurante de cinci stele, săli de spectacole sau chiar piscine.

Morizet nu a fost însă prima care s-a gândit la un asemenea proiect. În New York a fost transformată o linie de cale ferată dezafectată într-un parc, „Lowline”, acesta devenind una dintre principalele atracţii ale oraşului.

„Dacă New York-ul a putut construi «Lowline», de ce nu ar putea şi Parisul să profite de potenţialul său subteran şi să repună în funcţiune, cumva, aceste locuri abandonate? Va fi o transformare domoală, dar este o cale nouă şi atractivă de a reda viaţa acestor locuri”, spune reprezentantul OXO Architectes, firma care se ocupă de acest proiect.

Una dintre staţiile de metrou dezafectate ar putea fi un spaţiu grozav pentru un restaurant.

Proiectul propus ar putea transforma staţiile de metrou într-un club, transformare care va încânta în mod sigur turiştii.

O altă staţie ar putea deveni sală de spectacol. Locaţia va fi cel puţin la fel de atractivă precum show-ul.

Una din staţii ar fi perfectă  pentru găzduirea unei galerii de artă.

Proiectul a fost atât de bine primit de public încât acesta poate fi realizat chiar şi în cazul în care Nathalie Kosciusko- Morizet nu va câştiga alegerile.

sursa: turismistoric.ro

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. gabi

    Alta lume, alti primari si alti conducatori, nu glumesc cand spun asta. Resita are cel mai vechi pod metallic din tara, de ce nu stiu conducatorii urbei noastre despre el??? Sau nu stiu ce sa faca pt. a-l promova ca obiectiv turistic??? Va rog pe aceasta cale pe dvs., sa realizati un articol despre el si va multumesc anticipat in numele resitenilor…

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei