Spectacol fascinant de stele și planete! Primul planetariu mobil din România ajunge la Reşiţa!

 modelmic

Primul planetariu mobil din România va ajunge în curând și la Reșița, cu spectacolul „Constelaţiile în viziunea străbunilor, tălmăcite pe înţelesul copiilor”. Micuții se vor putea bucura de un spectacol fascinat de stele și planete între 9 și 14 octombrie, la Muzeul Banatului Montan din Reșița, în cadrul unui proiect unic prin caracterul său educațional și interactiv, derulat de Asociația Astronomică Pluto și care vine să suplinească lipsa unor astfel de spectacole în multe orașe ale țării.

Spectacolul „Constelaţiile în viziunea străbunilor, tălmăcite pe înţelesul copiilor” va avea loc zilnic, între orele 09:00 – 18:00, iar cei mici vor avea ocazia să descopere Sistemul Solar şi constelaţiile, cu ajutorul unor proiecţii digitale de înaltă rezoluţie, în cadrul unei serii de proiecții spectaculoase însoțite de prezentări interactive, care vor avea loc într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri.

Participanţii vor putea urmări în interiorul Planetariului mobil proiecţii de înaltă rezoluţie cu Sistemul Solar, dar şi expuneri de constelații asociate legendelor romane sau greceşti. Totodată, copiii vor avea ocazia să înveţe despre unele dintre cele mai cunoscute constelaţii din tradiţia românească, precum: Scaunul lui Dumnezeu, Carul Mare, Carul Mic, Ciobanul cu oile, Cloşca cu pui. În plus, Planetariul poate realiza simulări ale procesului de trecere de la zi la noapte.

În România există planetarii în foarte puține orașe și, de cele mai multe ori, prezentările care se fac acolo sunt statice, iar vizitatorii asistă pasiv la un discurs înregistrat în prealabil. La Reşiţa, totul se va petrece în prezența unui povestitor unplugged, care va aduce bolta cerească mai aproape de vizitatori, prin povești și informații interesante.

El va răspunde oricăror curiozități ale copiilor și va interacționa permanent cu aceștia. Spectacolele noastre se desfășoară întotdeauna în această formulă, iar răspunsul publicului este mereu unul pozitiv. Credem că planetariul nostru mobil e cu atât mai binevenit pentru copiii din Reşiţa, cu cât în oraș nu există o astfel de locație”, explică organizatorii.

Spectacolele se vor desfășura din oră în oră, durata unei proiecții fiind de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 10 lei. Domul în care se vor desfășura spectacolele are o capacitate de primire pentru 60 de persoane.
Accesul la eveniment se va face fie pe bază de rezervări la 0752-690245 sau resita@planetariumobil.ro, fie cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile. Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.

afis Resita presa

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei