„Soy un rumano en Madrid”, motiv de supărare!

madridsoy
Federația asociațiilor de români din Europa cere conducerii Youtube înlăturarea melodiei „Soy un rumano en Madrid”. 

Cu toate că are numai 4 zile de când este postată, melodia „Soy un rumano en Madrid” a reușit să trezească pe de o parte indignarea comunității românești din Spania și pe de altă parte simpatia grupurilor extremiste și xenofobe spaniole.
Melodia, postată sub genericul Parodia de Torbe, aduce nu doar jigniri, ci induce și ideea că grupul românilor din Spania ar fi format din prostituate și hoți de portofele.
FADERE condamnă vehement astfel de comportamente care încearcă să dezbine armonia și asa destul de fragilă dintre români și spanioli. “Cerem tuturor românilor care vor vedea această melodie să o marcheze cu  „NU APRECIEZ”,, aceasta fiind forma în care vom arăta conducerii Youtube ca dorim scoaterea ei”, precizează Daniel Țecu, președintele FADERE, într-un comunicat de presă.
Istoria se repetă după 7 ani când în Spania a apărut melodia „Me cago en esos putos Rumanos” care de asemenea încuraja discriminarea. Și atunci FADERE a convins conducerea Youtube să scoată melodia de pe canalul său de difuzare, aceasta fiind forma maximă de protest împotriva acelor așa ziși creatori. 
“Am trimis in această dimineață o scrisoare conducerii Youtube și am cerut scoaterea de urgență a melodiei „Soy un rumano en Madrid” pe motiv că este discriminatorie și xenofobă. În general românii din Spania se bucură de aprecierea spaniolilor care spun că românii sunt serioși și muncitori. Sunt foarte multe firme spaniole care prefera români chiar și în fața conaționalilor lor. Nu am vrea ca din cauza unei astfel de campanii să trăim ceea ce comunitatea din Italia a trăit acum câțiva ani” a mai precizat Daniel Tecu, președintele FADERE. 
Adriana BAGHIU
Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Alin Stirban

    Buna Adriana, bine ai venit in Spania… Melodia e chiar ok, am ras cu pofta si sincer e aproape de realitate. Daca cei care vizualizeaza video-ul citesc si comentariile, pot vedea clar ca autorul (asa cum este el) declara ca este un simplu cantec comic si ca el iubeste Romania si romanii!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei