Sorin Grindeanu: candidatura lui Dunca la Consiliul Județean creează suspiciuni! „Prea se leagă lucrurile de afaceri care se vor desfășurate în județ!”

dunca

După ce a acuzat PNL că s-ar aflat în spatele contestațiile privind depunerea candidaturii primarului Adrian Torma, în urma cărora aceasta a și fost inițial respinsă, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a susținut într-o conferință de presă la Reșița că Silviu Hurduzeu este un cărășean autentic care vrea binele cetățenilor, îndemnându-i pe cărășeni să conștientizeze aceste calități rare ale unui politician și mai ales să înțeleagă faptul că există o mare diferență între un om politic care face politică, în acest caz, Silviu Hurduzeu și un om de afaceri care vrea să facă politică și mai vine și din alt județ, în cazul de față, Romeo Dunca.

Am venit din Timișoara și am trecut pe lângă firme mari pe care scria Dunca Expediții. Timișoara e în Timiș, taxele și impozitele acelor firme se plătesc în Timiș, nu se plătesc în Caraș, buletinele făcute recent, sigur la socrul lui Nelu Popa acasă, la Câlnic, arată că poți să fii un foarte bun om de afaceri, dar cred că e momentul să facem separație între un om politic care vrea să facă politică și cei care vor să facă afaceri, eu cred că în acest moment lucrurile acestea în România trebuie să fie separate și am convingerea că cetățenii din Caraș, și eu sunt cărășean și sunt mândru de asta, suntem oameni mândri și ne alegem oameni ai locului.

Sigur pot să fie tot felul de situații speciale, în diverse locuri, dar prea pare a scenariu ceea ce se întâmplă în județ, prea pare pe repede înainte, buletin de Caraș făcut recent, nu contează unde, aia e așa, o faptă inedită, prea se leagă lucruri legate de afaceri pe care le știți cu toții, care se vor a fi desfășurate în județul Caraș-Severin. Din câte știu eu există și asocieri între CJ Caraș și o firmă nordică deținută de domnul Dunca, care nu știu dacă a avut profit în toți acești ani.

Sigur că există cabane pe Muntele Mic care prin decizii ale instanței trebuiau a fii dărâmate de vreun an jumate, și care nu sunt, sigur toate aceste lucruri creează suspiciune!”, a declarat Sorin Grindeanu.

Romeo Dunca, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean, nu a rămas pasiv la cele afirmate de Grindeanu și într-o postare publică l-a contrazis pe prim-vicepreședintele PSD, neezitând să îl atace.

Domnule Grindeanu, dacă ați fi intrat la biroul firmei de pe centura nu m-ați fi găsit. De obicei stau la Muntele Mic și acolo am construit și acolo plătesc taxe…De fapt în ultimii ani am stat mai mult în județul Caraș-Severin decât în Timiș. Dar ce e mai important, e că aici am adus toți banii pe care timp de 25 de ani i-am făcut la Timișoara, iar dacă veți veni să stați mai mult în Caraș nu va fi mare lucru pentru acest județ deoarece cu siguranță veți găsi o soluție ca venitul dv. lunar să fie plătit tot de bugetul tării. Adică veți deveni o cheltuială suplimentară pentru el. Sau veți sta pe ajutorul de la tata? Care, la fel, e tot pe stat de plata, de data asta la CJ Caraș-Severin.

Din câte am înțeles, dânsul, pe postul tolerat de Hurduzeu, e cel care, la departamentul cultura de la CJ, aprobă cheltuielile județului pentru evenimente culturale și care acest an, de exemplu, nu a dat nimic festivalului cu renume mondial de la Gărâna. Deși se laudă cu acesta pe pliante, Consiliului Județean îl lasă pe săracul Marius Giura să se descurce cu cheltuielile organizatorice cum poate și el…

Încă ceva. Cabana nu e la Muntele Mic, e undeva pe Brusturu, dar nu contează. De obicei dvs domnilor din PSD vorbiți de multe ori neinformați. Cât despre asocierea CJ cu una din firmele mele, e adevarat, dar și aici actualul Președinte Hurduzeu pe care îl lăudați, a făcut-o de oaie. Nu a onorat clauzele și mi-a făcut o pagubă de vreo 100.000 ron”, declară Romeo Dunca.

Totodată, prim-vicepreședintele social-democraților face un apel către cei de la PNL să încerce să facă o campanie altfel decât au făcut până acum, în timp ce Romeo Dunca a subliniat că prostiile care se fac în administrarea județului fac parte din motivele pentru care a hotărât să candideze.

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei