Silviu Hurduzeu: „Se dorește un PSD relansat, un PSD modern, determinat să schimbe actuala guvernare”

psd

Social democrații și-au ales sâmbătă conducerea în cadrul unui Congres extraordinar care a fost organizat, pentru prima dată, prin video-conferință din cauza pandemiei de coronavirus. Au fost amenajate în țară 38 de centre teritoriale de desfășurare a congresului, la nivelul județului Caraș-Severin acest centru fiind la Bozovici. Aici au fost prezenți 27 de delegați cu drept de vot și invitați, membrii ai Organizației PSD Caraș-Severin, alături de liderul organizației județene, Silviu Hurduzeu.

Colegii din conducerea PSD au fost prezenți la Palatul Parlamentului, dar în celelalte județe au fost organizate astfel de centre teritoriale de desfășurare a congresului. Din punctul meu de vedere a fost o desfășurare foarte bună a congresului. Am ascultat cu toții discursurile colegilor noștri și totți delegații au votat cele două candidaturi, o candidatură în echipă, echipa Marcel Ciolacu, din care fac parte: Paul Stănescu, Gabriela Firea, Vasile Dâncu, și nu în ultimul rând fostul prim-ministru, cărășeanul nostru, prietenul meu Sorin Grindeanu, dar și candidatura lui Eugen Teodorovici, candidat la președinția partidului fără o echipă în spate”, a declarat Silviu Hurduzeu.

DSC_0623

Marcel Ciolacu a obținut 1310 voturi, în timp ce Eugen Teodorovici a adunat doar 91 de voturi. De asemenea, 49 de voturi au fost declarate nule.

Din ce am ascultat astăzi din discursurile colegilor noștri, se dorește un PSD relansat, un PSD modern, un PSD mai apropiat de oameni, dar ceea ce așteptau cu toții de la noi, un PSD care să lupte cu actuala putere, un PSD determinat să schimbe actuala guvernare.

Sunt convins că moțiunea de cenzură introdusă în Parlament la adresa Guvernului Orban va avea sorți de izbândă și PSD va face ceea ce știe să facă, să guverneze, dacă sigur va fi nominalizat un prim-ministru din partea PSD.

DSC_0628

În acest moment, asistăm cu toții la multiple crize: criză sanitară, criză economică, o criză în învățământ. În câteva săptămâni ar trebui să înceapă școala și nu se știe cum se va face acest lucru, lăsându-se la latitudinea directorilor de unități școlare și am văzut ultima aberație, prin care părinții trebuie să completeze pe proprie răspundere o fișă în momentul în care copiii merg la școală. Toate aceste crize nu ne fac decât să credem că acest guvern trebuie să plece cât mai repede acasă”, a declarat președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

La rândul său, senatorul Ionuț Chisăliță a precizat că  rezultatele zilei de astăzi duce formațiunea politică spre o nouă direcție, una modernă și care să se apropie de dorințele cetățenilor.

DSC_0638

Ziua de astăzi reprezintă o nouă etapă a PSD, o etapă în care trecem de la liderul autoritar, cel care impunea o anumită direcție și care din punctul medu de vedere și al colegilor mei nu ținea deseori seama de ceea ce doreau cetățenii, la o etapă în care va conta foarte mult echipa. Mă bucur că în programul politic pe care candidatul PSD, liderul Marcel Ciolacu l-a spus, dorim să ne apropiem din nou de cetățeni, să avem din nou acea apropiere pe care deseori în ultima etapă noi am vrut-o. Mă bucur că din echipa de conducere face parte și Sorin Grindeanu fostul prim ministru care face parte din județul Caraș-Severin și de asemenea că a fost adus în fruntea consiliului național, Vasile Dâncu, un sociolog extrem de cunoscut și recunoscut, un om care poate readuce și poate da o altă direcție PSD, o direcție care să fie una modernă, una a apropierii și a ținerii cont de dorințele cetățenilor”.  

DSC_0682

DSC_0689

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei