Siguranța alimentară a populației în vizorul DSVSA Caraș-Severin

1

Se apropie sărbătorile pascale, iar populația își intensifică în această perioadă cumpărăturile pentru masa din Sfintele Paști. Fie că e vorba de ouă, carne de miel, sau alte produse alimentare, aflate din abundență în această perioadă atât în piețe cât și în magazine, ele trebuie să fie proaspete, de bună calitate și păstrate în condiții igienico-sanitare perfecte. Tocmai de aceea, în scopul prevenirii apariției toxinfecțiilor alimentare, într-o perioadă în care consumul unor astfel de produse crește, DSVSA Caraș-Severin a dispus intensificarea controalelor, pentru a verifica toate condițiile în care acestea  sunt produse, transportate, depozitate și valorificate.

Pavel Borchescu – directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Cara;-Severin a declarat: „Am stabilit un program de lucru până în data de întâi mai, perioadă premergătoare sărbătorilor pascale, în care medicii veterinari vor efectua controale în vedere verificării modului în caresunt respectate condițiile sanitar veterinare. Controalele urmăresc respectarea condițiilor sanitar-veterinare în toate piețele agroalimentare, abatoarele și centrele de sacrificare cu activitate temporară, unitățile de tranșare a cărnii, cele de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, magazinele de vânzare cu amănuntul precum: carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, restaurante, cantine, pizzerii, unități de tip catering, cofetării, laboratoare de cofetărie, supermaeketuri, precum și în hoteluri sau pensiuni turistice“.

„În această perioadă este asigurată permanența la nivelul DSVSA Caraș-Severinși a circumscripțiilor teritoriale aficiale, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La sediul acestora este afișat un program de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numerul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte negative și nereguli în domeniul siguranței alimentelor. Aceste informații sunt postate și pe site-ul direcției sanitare veterinare județene“ – a mai precizat directorul Pavel Borchescu.

Sursă foto: opiniatimisoarei

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Adrian

    Daca aveti impresia ca am de gand sa cumpar de altundeva decat de la supermarket … va inselati amarnic.
    Tineti-va carnea acasa, mancati-o voi la pretul pe care-l pretindeti (atata timp cat pretul vostru este peste cel de la supermarchet … spalati-va pe cap cu marfa voastra).
    Apropo nu v-a obligat nimeni sa va faceti ciobani. Decurcati-va cu carnea, lana, branza si lapele vostru.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei