Şi teatrele mai primesc dotări noi… la Timişoara!

t

Şi teatrele mai primesc dotări noi… la Timişoara!

Investiţia poate nu aduce profit pe termen scurt, dar are beneficii pe termen lung, astfel că autorităţile publice locale, conştiente de acest aspect, alocă fonduri pentru dotarea instituţiilor de cultură pe care le au în grijă. Desigur, nu în toate cazurile şi nu peste tot! Un exemplu pozitiv vine însă de la Timişoara. Primăria municipiului investeşte peste 1.300.000 de lei pentru dotările în tehnică de spectacol şi nu numai în Teatrul German şi Teatrul Maghiar. Aceste noi dotări vor aduce un plus de valoare calităţii spectacolelor oferite de cele două instituţii, arată un comunicat primit pe adresa redacţiei reper24.ro.

14 reflectoare împreună cu sistemele de susţinere, sisteme comandate electronic de susţinere a decorurilor, o nouă cortină cu mecanism de acţionare, boxe, microfoane, playere audio, mixere, videoproiectoare, trepiezi, dar şi maşini de cusut piele, sau calcatoare profesionale şi chiar o autoutilitară sunt parte din dotările pe care Teatrul Maghiar şi Teatrul German le vor achiziţiona în cursul anului 2014, cu finanţare de la bugetul local al Municipiului Timişoara.

Viceprimarul  Dan DIACONU precizează că în opinia sa, “cele două teatre din subordinea Consiliului Local Timişoara merită cu prisosinţă aceste investiţii, premiile naţionale, numărul important de spectatori, producţiile de mare valoare şi impact fiind argumente esenţiale în luarea acestei decizii. Un spectacol reuşit al zilelor noastre are nevoie atât de talent actoricesc, regizori de excepţie, dar şi de condiţii tehnice în aceeaşi măsură. Primăria Municipiului Timişoara este prezentă în acest demers prin intermediul investiţiilor în dotările teatrelor, dar şi prin încercarea de a oferi noi spaţii pentru desfăşurarea actului artistic (în cursul acestui an se va realiza proiectarea pentru un nou spaţiu de spectacol pentru Teatrul German)”.

“Considerăm cultura ca un sector care are un impact social, dar şi economic și care generează beneficii importante societăţii”, a mai subliniat Dan Diaconu.

Bogdan Piperiu

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei