Senzaţional! Rică Pârâianu revine la Reşiţa!

modelmic

Jucătorul Eremia Pârâianu, cetăţeanul de onoare al Reşiţei şi unul din simbolurile handbalistice ale oraşului de pe Bârzava, va semna un contract cu formaţia HC Adrian Petrea, calificată în primul ei sezon de Ligă Naţională! Legendarul Pârâianu va avea o dublă postură la viitoarea sa echipă: atât de jucător, în postura de pivot pentru care l-a remarcat o întreagă Europă, cât şi de sprijin pe banca tehnică pentru colegul şi prietenul său Adrian Petrea.

Rică Pârâianu, aşa cum este alintat de prieteni, a mai îndeplinit rolul de antrenor secund şi în perioada în care UCM Reşiţa se despărţise de Aihan Omer, principal fiind pe-atunci Gligore Czari.

Eremia+Paraianu+a+fost+unul+dintre+motoarele+nationalei+noastre+in+dubla+cu+Muntenegru_69534

În ciuda vârstei de 39 de ani, care îi va face pe mulţi cârcotaşi să ridice din sprânceană, Eremia Pârâianu este unul din profesioniştii handbalului românesc, un model pentru toţi handbaliştii în ceea ce priveşte viaţa şi conduita sportivă, principiile jucătorului fiind literă de lege de la care acesta nu s-a abătut niciodată. Mai mult decât atât, extrem de important rămâne şi faptul că Eremia Pârâianu este unul din cei mai iubiţi jucători care au evoluat vreodată la Reşiţa, demonstrând caracter şi consecvenţă în momente dificile pe care le-au traversat rând pe rând echipe precum UCM Reşiţa sau HC Caraş-Severin. Cu siguranţă Pârâianu mai are multe de spus în sezonul de ligă care bate la uşă.

 

Pârâianu, o carte de vizită memorabilă…

Lecturând după o bună perioadă de timp cv-ul sportiv al handbalistului Eremia Pârâianu, ajungem să înţelegem că vorbim despre o reală personalitate a handbalului autohton:

A devenit campion cu Minaur Baia Mare, Fibrex Nylon Săvineşti, HCM Constanţa, Pallamano Trieste (Italia), câştigând cinci cupe ale României. A evoluat şi trei ani de zile la formaţia franceză U.S. Handball Creteil cu care a ajuns în semifinalele Cupei EHF, fiind câştigător al Challenge Cup cu UCM Reşiţa. Pârâianu a fost selecţionat de nu mai puţin de 183 de ori în naţionala de handbal a României!

HANDBAL MASCULIN - POLITEHNICA MUNICIPAL TIMISOARA - CS CARAS SE

Palmares Eremia PÂRÂIANU:

 

Campion al României (de 5 ori) : 1998, 1999, 2002, 2003, 2004

Vicecampion al României: 2009, 2010

Cupa României (de 5 ori) : 1999, 2001, 2002, 2003, 2005, 2010

Cupa Italiei: 2000

Campion al Italiei: 2000

Semifinalist Cupa EHF: 2006

Câştigător Cupa Challenge: 2009

Ales handbalistul anului în 2011.

 

Îi urăm bun revenit acasă la Reşiţa şi îi dorim mult succes lui Rică Pârâianu în încleştările din Liga Naţională, alături de colegii de la HC Adrian Petrea!

 

Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

18 Comentarii

 1. LuxPhotoFuchs

  Pe Adrian Tucanu nu-l legitimaţi? Ar fi bun şi Oţelea, Gaţu şi chiar Roli Gunesch pentru a alcătui o altă Damila Măciuca ca la fotbal. Petre, Petre, în loc de “pietricelele” cu care ai promovat, aduci “bolovani”?

 2. Cristian Patru

  Respectand logica dumneavoastra,probabil ca nu ar mai trebui sa scrieti!
  Etatea,conduita si profesionalismul sunt valori care in mod normal, intr-o societate echilibrata ar trebui respectate, urmate si multiplicate!
  Sunt de acord cu criticile, atata vreme cat ele sunt constructive si sper sa vedeti si lucrurile bune pe care le facem!

 3. Laurentiu Corin

  Eu apreciez valoarea si gandirea de perspectiva. Cred ca ar trebui sa renuntam la impulsuri si sa vedem ce se poate face pe termen lung.

 4. Patricia Stroie

  Sub impulsul unui defect profesional rezist greu tentației de a reda una dintre definițiile feedback-ului constructiv = 1. este focalizat pe fapte, nu pe
  evaluarea generalizatoare a persoanei/proiectului, 2. este mai curând specific decât general (se referă la acţiuni şi rezultate concrete – notabile in situația de față), 3. implică o comunicare între persoane, cu conştientizarea nevoilor ambelor părți (nu este un monolog făcut să satisfacă nevoia vorbitorului/scriitorului), 4. pune în discuţie aspecte asupra cărora se poate interveni (în caz contrar, este doar generator/manifestare de frustrări), 5. implică un schimb de informaţii, cu grad maxim de utilitate pentru primitor.
  Am capacitatea de a respecta orice proiect din orice domeniu măcar prin a oferi un feedback constructiv, dacă acesta mi se cere și dacă un alt aport mi-ar fi foarte dificil sa aduc.

 5. INa

  Domnule Fuchs,am savurat articolele dv. despre perioada de glorie a fotbalului resitean. Referitor la parerea dv. despre Eremia Pârâianu: era mai bine daca ramaneati…filozof !
  Eu cred ca el va fi mai mult antrenor, va impartasi din vasta sa experienta mai tinerilor pivoti de la Resita,si nu numai acestora,iar atunci cand va fi nevoie il vom vedea in teren.
  Salut revenirea sa la Resita, dorindu-i sanatate si succes.
  S-auzim de bine,domnule Fuchs !

 6. Adrian

  Domnule Fuchs!Mi-as fi dorit sa fiu un “bolovan”in plus pe teren dar statutul nu-mi permite(antrenor,jucător nu se poate la Liga),cu “bolovani” spargi zidurile unei cetati,cu “pietricelele” obosesc adversarul.

  1. INa

   Cata dreptate ai Adrian Petrea !
   Mult succes in cariera de antrenor,sper sa fie cel putin ca si succesul avut ca jucator!

 7. LuxPhotoFuchs

  Păcat, domnule Cristian Pătru pentru munca eroică făcută de dumneavoastră împreună cu Adrian Petrea, Nu voi mai scrie nimic de handbalul lângă care am stat 40 de ani ca ziarist, spectator, suporter şi inginer la UCMR. Dar, de acum vă plâng de milă!

 8. Nea Titi

  Ne bucurăm de revenirea lui Paraianu! Un handbalist desăvârșit! Mulțumim P&P Patru si Petrea!!

 9. Andreea Varga

  Pacat de oamenii care nu apreciaza “munca eroica ” aceasta echipa a promovat cu strategiile “sfintilor Petrea si Patru” si cu deciziile bune luate la un moment dat…
  D-le Fuchs handbalul romanesc nu a fost niciodata sustinut precum fotbalul, totul pleaca de la oameni! Aveti “mila” de adevaratii suporteri,de aceea v-as sugera sa scrieti carti pentru copii,eu va sustin sa stiti!!

  1. LuxPhotoFuchs

   Copiii noştri
   reprezintă viitorul Reşiţei, nu “mercenarii” aduşi din altă parte pe câte 5000 de euro salar!

 10. Cristian Patru

  1.Aproximativ 100 din copiii noistri, ai Resitei ,sunt legitimati la noi la club, minihandbal,juniori 4,juniori 3, juniori2.
  2.Am repatriat resitenii care s-au putut, Rugaci,Ignat,Craciun, Daia,Vulpe avea contract la Iasi.
  3.Copii de la Vuia au dubla legitimare la noi,au usa deschisa ,dar sa nu uitam ca au intre 17 si 19 ani si sunt implicati in competitile lor de juniori1.
  4.”Mercenari” ca Petrea,Rohozneanu, Vaidasigan, s-au stabilit la Resita si ii invata pe copii tainele handbalului.
  5.Suntem club privat, iar salariile sunt confidentiale, desi ma pufneste rasul la sumele inaintate de dumneavoastra.
  6.Nu mai intru in polemica cu dumneavoastra orice ati mai scrie!
  7.Va asteptam in continuare sa ne sustineti, indiferent de forma in care o sa considerati sa o faceti.
  8.Personal,il consider pe Rica Paraianu unul din cei mai buni pivoti pe care i-a avut Romania vreodata!!!!

  1. INa

   Domnule Patru,felicitari pentru ce ati realizat pana acum la Resita.Va rog sa continuati pe acest drum,sunt convins ca este cel bun!
   Am vazut trei gesturi din partea dv. care m-au uimit si surprins placut,ele nemaifiind vazute de mine la un alt patron:
   1.ati carat mingile juniorilor,
   2.ati sters suprafata de joc,
   3.ati evacuat personal un “suporter” nabadaios de la Valcea.
   Sunt gesturi care mie mi-au spus multe despre omul Cristian Patru asigurandu-va ca nu am obiceiul sa lingusesc si nu am vreun interes personal in ceea ce va priveste,pur si simplu imi place ce ati reusit.
   Abia astept sa -mi pot face abonament pentru viitorul campionat.
   Completand cele scrise de dv. la adresa lui Rica Paraianu, tin sa mentionez ca Resita a dat un pivot la fel de valoros,daca nu chiar mai mult,Romaniei,campionul mondial Werner Stockl,si el cetatean de onoare al Resitei.
   Va doresc sanatate,succes,putere financiara !

 11. Popiica

  Sunt cel mai fericit ca vine la resita probabil cel mai mare pivot din handbalul românesc, acest mare jucător poate sa facă multe lucruri bune. O sa vedeți.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei