SENTINȚĂ: trei ani cu executare pentru Mihai Stepanescu!

modelmic

Mihai Stepanescu a aflat astăzi sentința în dosarul de corupție care l-a dat jos de pe scaunul de primar în toamna anului trecut.

Trei ani de închisoare cu executare: este decizia Tribunalului Caraș-Severin în ceea ce îl privește pe fostul primar al Reșiței. Pentru Antonia Șandru, cea care a intermediat afacerile necurate ale edilului, instanța a dispus doi ani de închisoare cu suspendare, iar Stelian Tăune, afaceristul din spatele șpăgii, a primit opt luni de închisoare cu suspendare.

Instanța dispune și confiscarea sumei de 45.000 de lei de la Stepanescu, acesta fiind nevoit să plătească și 15.000 de lei cheltuieli judiciare. De asemenea, Antonia Șandru are de plătit 8.000 de lei și Tăune Stelian suma de 7000 de lei.

În ideea că va scăpa ieftin astăzi, fostul primar al Reșiței și-a asigurat deja un post la conducerea Ocolului Silvic Bocșa Montană pentru când procesul se va încheia.

La finalul lunii martie procurorul de caz a cerut o pedeaspă cât mai mare pentru Stepanescu pe motivul că fostul primar a dezvoltat o adevărata obișnuință din a-și tranzacționa poziția publică în interes propriu.

„Stepanescu era doar o mască a bunului gospodar. Foloasele necuvenite reținute în dosar totalizează 214.000 lei. Stepanescu trebuie să fie condamnat nu atât din cauza foloaselor necuvenite primite, ci a caracterului de obișnuință a acestui inculpat, a acțiunilor făcute în mod conștient, de a-și tranzacționa poziția publică pe care o ocupa în scopuri și interese proprii, aceea de a-și rezolva propriile sale aranjamente în dauna intereselor comunității. Stepanecu n-a înțeles nimic din toate dosarele care au vizat Corupții și a continuat să își vadă de acțiunile ilegale”, explică procurorul Dolcu.

Cu toate acestea, Dolcu a cerut diminuarea cu o treime a pedepsei maxime pe care ar putea-o dispune instanța, ca urmare a declarației inițiale a fostului primar.

Decizia nu este una definitivă, deci rămâne de văzut dacă planurile lui Stepanescu de a se întoarce în viața publică a județului devin realitate, sau se pierd în spatele gratiilor. Fostul primar are la dispoziție zece zile pentru a face apel.

 

 

CITEȘTE ȘI: „Stepanescu era doar o mască a bunului gospodar”! Vezi cu ce solicitări s-a prezentat astăzi în instanță!

 

Alexandra JURCA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

14 Comentarii

 1. DSM

  Daca ar fi sa contabilizam toate prejudiciile cauzate de acest personaj negativ pentru istoria si dezvoltarea Resitei, si 20 de ani ar fi insuficienti.
  Mare noroc ai Mishule ca nu ai fost prins (INCA) in flagrant cu afacerile la asfaltari,centrale,tramvaie,paduri,studii de fezabilitate,fonduri europene,afacerile din culise cu sarbii -zilele si rugile de Sf Petru si Pavel, banii pe care i-ai insusit cu delegatiile si deplasarile cu ansamblul Barzava si multe alte situatii. Ai fost atat de pervers si de lacom, incat nu te-ai putut stapani de la nimic, nici macar de la tinerele angajate din Primarie.
  Dar oricum, fi convins ca, unde Justitia prin Lege nu poate aplica sanctiuni greselilor comise, mereu exista Justitie Divina. Fie roata si patrata, tot se intoarce ea odata!

 2. Io mis Pavel gin Banat, Pavele Pavele

  Nici nu stie Dolcu tot ce a facut Stepanescu, ce a furat, ce a f_t_t nici atat.
  La Multi Ani! de beci domnesc Sterpelescule!

 3. DSM

  Doar 3 ani?! Rentabil, iesi dupa 1 an jumate pentru buna purtare si ramai si cu averea neconfiscata! Spor la furt in continuare

  1. Mintzi !

   Instanța dispune și confiscarea sumei de 45.000 de lei de la Stepanescu, acesta fiind nevoit să plătească și 15.000 de lei cheltuieli judiciare

  2. DSM

   Este o suma infima, adevaratele tunuri le-a dat cu alte ocazii, care inca sper ca vor fi dezvaluite.. sau o fi cinstit?! Ciudat cum am salar mai mare ca Primarul Resitei, dar nu pot gasi un plan de economisire asa de eficient ca dansul sa-mi fac casa la Giroc. Domnule Stepanescu, de ce nu va puneti CV-ul la o mare companie financiara, la ce optimizare de costuri ati reusit cu casa aia de sute de mii de euro din salar de 800 de euro, sigur aveti garantata reusita

  1. Mintzi !

   Instanța dispune și confiscarea sumei de 45.000 de lei de la Stepanescu, acesta fiind nevoit să plătească și 15.000 de lei cheltuieli judiciare

 4. Hoko

  Dar mana ta dreapta mr. Crina, pe cand crezi ca te va acompania draga Stepi?
  Borfasi de 2 bani care sunteti….

 5. BAZINGA

  Prea putin,pentru cate magarii a facut omul asta!Groparul Resitei a fost atata amar de vreme!Acum,asteptam pe altcineva care sa “”parjoleasca “”in continuare amarata noastra urbe!ASTEPTATI CUMVA ALTCEVA MAI BUN,DRAGI CONCETATENI?VA INSELATI AMARNIC…

 6. Lucid

  I-as fi dat simbolic doar câte o zi de pușcărie pentru fiecare din cei 65.000 reșițeni pe care i-a excrocat si furat timp de atâția ani, adică 178 de ani ca să fie învățătură de minte pentru cine ar mai îndrăzni să fure și să umilească un oraș întreg.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei