Senatorul Mocioalcă îl povățuiește pe premierul Cîțu: „Răbdarea românilor are o limită!“

mocio

Ipocrizia Guvernului Cîțu nu are limite“, este părerea exprimată public de secretarul Senatului, senatorul cărășean Ion Mocioalcă, cel care critică în termeni duri, dar și argumentați alocările bugetare ale actualului executiv, realizate și gândite după cităm „un mecanism abject, ce frizează penalul“.

Despre deciziile luate și prezentate în plenul Parlamentului de premierul Florin Cîțu, senatorul Ion Mocioalcă precizează: „deși pentru toate deciziile aberante și care se reflectă în propunerea de buget pe 2021 explicația constantă a Guvernului Cîțu este devoltarea, de fapt, acesta este un buget al subdezvoltării și al clientelismului politic. Dovadă în acest sens este felul în care comunități locale sunt condamnate la subdezvoltare.

Coaliția PNL-USRPLUS-UDMR împarte discreționar banii țării, pe criterii politice, milioane de români fiind pedepsiți  pentru votul lor. Mii de comunități locale nu primesc minimele resurse pentru finanțarea nevoilor curente. Proiecte vitale pentru comunități – apă, canal, gaze, asfalt, școli, grădinițe, dispensare și multe altele – sunt compromise de un guvern orb și surd la nevoile reale ale oamenilor“.

Totodată , parlamentarul cărășean Ion Mocioalcă vorbește și despre modul discreționar în care actualul executiv împarte banii din bugetul statului, într-o aritmetică bazată pe criterii politice: „Suntem obișnuiți încă de anul trecut când pentru ei și ai lor au avut miliarde la dispoziție mascate fie în fondul de rezervă al guvernului, la dispoziția discreționară a prim ministrului, fie în capitalul de acțiuni generale al ministerului finanțelor. Două miliarde de lei au fost alocate prin aceste mecanisme frauduloase exclusiv primarilor PNL în anul electoral.

Acum guvernul Cîțu a inventat o nou mecanism abject, ce frizează penalul – Anexa 7.03 la bugetul statului, care împarte bani, fără niciun criteriu, doar după bunul plac, o  premieră absolută în politizarea fondurilor bugetare. Practic, prin acest mecanism sunt alocați, din nou, discreționar bani către primarii și președinții de Consilii Județene ai celor trei partide pentru a le cumpăra votul în congresele ce vor avea loc în aceste partide. Guvernul Cîțu se folosește de banii publici pentru ca tabăra Cîțu să câștige în fața taberei Orban la Congresul PNL, iar tabăra Barna să câștige în fața taberei Cioloș la Congresul USR-PLUS.

În fapt, Cîțu și Coaliția Austerității aplică o pedeapsă nedreaptă cetățenilor care nu au votat aceste partide la ultimele alegeri, nevoia de investiții fiind la fel de mare și în comunitățile care n-au votat PNL, USR sau UDMR.

Noi nu contestăm nevoia de investiții pe plan local, ci împărțirea banilor pe criterii politice!

Exemple:

La Covasna, județul cu cea mai mică populație din România, primește de la Guvern 21 de milioane de lei, în timp ce Dâmbovița, cu o populație mai mult decât dublă, primește doar 672.000 de lei, iar Dolj, cu o populație de 3 ori mai mare, primește de cinci ori mai puțin.

La municipiul Brașov, condus de un primar USR, Guvernul Cîțu alocă aproape 30 de milioane lei, de 4 ori mai mult decât în tot județul Teleorman și de 30 de ori mai mult decât județul Ialomița. Deci într-un singur municipiu cu conducere USR se acordă de 30 de ori mai mult decât un întreg județ cu președinte CJ de la PSD!

Dar sunt multe județe în care PNL și USR au obținut scoruri catastrofale și unde nu s-a dat nimic de la Guvernul Cîțu precum Botoșani, Călărași, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Tulcea, Vaslui.

Probabil încă nu au aflat că răbdarea românilor are o limită“, atenționează senatorul PSD Ion Mocioalcă.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Dorin

  Desigur. Răbdarea oamenilor are limită. Limită care s-a reliefat la ultimele alegeri. Limitând accesul partidului dumneavoastră la putere. Se știe: dvs. n-ați făcut nimic, deși v-ați asumat 2000 de kilometri de autostradă, opt spitale regionale și mai grav, n-ați reparat măcar buzile școlilor, de-au murit copiii… În schimb, ați făcut legi pentru o singura persoana, să scape de rigorile legii… Vai și-amar…

 2. Dinu

  S-a vazut la dezbatere ca rabdarea PSD are limite si nu suporta sa priveasca cum altii iau deciziile; dar sa vezi adulti care umbla cu papusi prin sala e ceva unic in Parlament oriunde in lume si ne-a aratat de asemenea care le este nivelul mental/ intelectual; ceea ce Mocioalca ne-a mai aratat inca odata aroganta specifica domniei sale; atunci cand erau la guvernare si dadeau legi si bani preferential pe criterii politice nu vedea vreo problema, acum i se pare ipocrit, atunci nu era? Cu siguranta da, la precedentele aprobari de bugete pt. institutiile din Caras nu s-au cerut bani si Mocioalca n-a facut declaratii politice de indignare, dar daca atata stie n-ai decat o alternativa; sa nu-l mai trimiti pe el in Parlament.

 3. zero

  acesta este un buget al subdezvoltării și al clientelismului politic.

  Aşa este (din păcate).
  Au “investit” în campanie electorală şi în denigrarea “concurenţei” iar acum îşi recuperează în urgenţă “investiţiile” clientelare.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei