Senatorul Marcel Vela, propus ca reprezentant al României la Europol!

Marcel Vela EUROPol UE

Senatorul Marcel Vela, fostul ministru al afacerilor interne este propunerea grupului parlamentar PNL pentru preluarea portofoliului de reprezentant al României în cadrul Europol, conform declarației președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Conform declarațiilor făcute de liderul liberal Ludovic Orban, Marcel Vela este propus ca preşedinte al Delegaţiei române la Europol, în vreme ce Ionuţ Stroe ar putea deveni președinte pentru Delegaţia la APCE, iar Florin Alexe pentru Francofonie.

În privinţa comisiilor permanente, pentru Comisia de control a SRI a fost votată candidatura senatorului Cristian Chirteş, iar în ceea ce priveşte Comisia comună a Parlamentului României şi a Parlamentului Republicii Moldova pentru integrare europeană PNL va susține candidatura deputatului Daniel Gheorghe.

Pentru nominalizările din grupurile parlamentare, Camera Deputaţilor şi Senatul urmează să se reunească mâine în şedinţă comună.

Europol este agenția Uniunii Europene pentru cooperare în materie de aplicare a legii. Scopul principal al agenției este acela de a contribui la crearea unei Europe mai sigure, în beneficiul tuturor cetățenilor Uniunii Europene.

EUROPOL are sediul la Haga, în Țările de Jos, agenția sprijină cele 27 de state membre în lupta lor împotriva criminalității grave și a actelor de terorism comise la nivel internațional. De asemenea, agenția colaborează cu numeroase state partenere și cu organizații internaționale din afara UE.

Rețelele infracționale și teroriste de mare anvergură reprezintă o amenințare semnificativă la adresa securității interne a Uniunii, precum și a siguranței și bunăstării cetățenilor săi.

Există însă și pericole noi, care iau amploare, cum ar fi criminalitatea informatică și traficul de ființe umane. Rețelele din spatele infracțiunilor comise în fiecare dintre aceste domenii profită imediat de orice ocazie nouă și se adaptează măsurilor tradiționale de aplicare a legii.

Din punct de vedere al structurii EUROPOL înseamnă peste 1 000 de angajați, 220 ofițeri de legătură, aproximativ 100 de analiști în domeniul criminalității, cu toții sprijinind activ în cele peste 40 000 de anchete internaționale anuale.

Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Marcel Vela este propus …”

    Tehnica exhaustorului: poate pe acolo va putea distribui “lumină” cu Europolul, că pe aici miliţia lui s-a împiedicat de Johannis :)

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei