Senator Ion Mocioalcă: „oamenii din Moldova Nouă ar trebui să dea un vot „din ficat“ împotriva PNL-ului!“

senator IM

Frigul de afară nu lasă rece și indiferentă clasa politică din Banatul de Munte nici în această perioadă și mai cu seamă pe jucătorii grei ai acestei scene unde, s-o recunoaștem, s-au jucat, de-a lungul ultimelor trei decenii, nenumărate piese celebre, în care s-au ratat destine, s-au tras covoare ce păreau sigure de sub picioarele unor vremelnici potentați, în care orgolii mici s-au metamorfozat, căpătând forme nebănuite, momente și evenimente care au făcut ca astăzi alegătorul cărășean să nu mai pară surprins de nimeni și nimic. Este și piesa care se joacă la Moldova Nouă, o stagiune în premieră pentru acest oraș, unde au loc (din nou??) alegeri pentru funcția de primar după ce edilul în funcție, în speță Adrian Torma, a fost ales prin votul cetățenilor acum mai puțin de 4 luni de zile?! Am stat de vorbă cu senatorul Ion Mocioalcă pe marginea situației create în orașul din Clisură, una ce ar putea fi catalogată demnă de un „inedit sinistru“, dar în aceeași măsură am dorit să aflăm de la liderul social-democrat spre cine își vor îndrepta susținerea psd-iștii de la malul Dunării în duminica ce va urma.

Sunt sigur că populația din Moldova Nouă nu și-a dorit aceste alegeri, însă suntem într-o stare de fapt în care PSD și PRO România nu au candidat. De ce oare? Nu știu să spun, dar ceea ce știu este că nu putem sta indiferenți pe margine, pentru că nu am stat niciodată.

Dacă acum populația din Moldova Nouă este pusă să aleagă între cei candidați care au pierdut alegerile, sigur că oamenii care locuiesc în acest oraș ar trebui să dea un vot „din ficat“ împotriva PNL-ului, din mai multe motive. Unu: pentru că i-au adus în situația de a fi patru luni de zile fără primar și fără un consiliu local validat. Și doi: pentru că PNL guvernează foarte prost și împotriva oamenilor. Și-atunci nouă nu ne rămâne decât să îl susținem pe Eugen Băleanu. Iar noi ca partid, sigur vorbesc în numele PSD-ului, dar sunt convins că și PRO România se simte la fel de frustrat pentru faptul că în momentul de față nu are candidat și nici măcar nu e constituit un consiliu local.

Desigur, așteptăm cu real interes scrutinul de duminică (n.r. 21 ianuarie 2021), un scrutin care sperăm să fie pentru oamenii orașului din Clisură iar propunerea pe care a făcut-o candidatul Eugen Băleanu de a ne implica alături de Partidul Verde și de Uniunea Sârbilor din România în conducerea orașului mi se pare una corectă și onestă. Din punctul meu de vedere n-am avea de ce să nu îi dăm curs. Mai rămâne doar ca acest lucru să fie dorit și de electoratul de pe malul Dunării, căruia eu îi doresc toate cele bune și îl asigur că indiferent de rezultat îi voi rămâne întotdeauna un prieten devotat“, a transmis secretarul Senatului României, Ion Mocioalcă.

Rugat să îi definească pe cei doi candidați care vor intra în lupta pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă, senatorul Ion Mocioalcă a ținut să remarce: „îl cunosc de foarte mulți ani pe Ion Chisăliță, nu am nimic împotriva lui, însă din punctul meu de vedere a greșit partidul. Cât privește candidatul susținut de stânga în alegerile de duminică, formațiunea noastră are și puțin verde în componență. Prin urmare în praful de pe Clisură trebuie să sădim și puțin verde“.

Legat de mandatele consilierilor Alianței PSD-PRO România de la Moldova Nouă votați pe 27 septembrie, Mocioalcă a afirmat că „este o prostie faptul că aceste mandate nu au fost validate până acum, dar pe lângă prostiile care s-au făcut în cazul Moldova Nouă asta poate e cireașa de pe tort“.

În ceea ce îl privește pe Adrian Torma – fostul edil ales de cetățenii din Moldova Nouă pentru un al doilea mandat în fruntea orașului, dar invalidat de Înalta Curte de Casație și Justiție din România, Mocioalcă îl îndeamnă să nu stea departe de actul administrației locale, cel în care a performat și în care ar trebui să se implice în această „perioadă complicate din existența lui“.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Ion ion

    PSD A AVUT OAMENI DE VALIARE , MAI SUNT SI ACUM , DAR NU AVARISTI CUM SUNT UNII . IERI LA PRO ROMA(NES)NIA , AZI LA PSD , MIINE LA DRACU IN CARTI .HALAL POLITICA , HALAL POLITICIAN . SI TE-AI INCONJURAT DE CITIVA PRIMARI CARE AU FURAT SI OUALE DE SUB CLOTA….NEMERNICII . NU VEDETI DECIT AVERI.. AVERI…PT. VOI SI NEAMURILE VOASTRE . A-ȚI BATJOCORIT UN JUDET , L-AȚI DISTRUS….! CE MAI VRETI ?

  2. zero

    “De ce oare? Nu știu să spun …”

    Ei … nu ştii să spui …
    Pentru că în “democraţia” rromânească dreptul de stat (“statul de drept”) nu are prioritate poporul aşa cum pretind unii şi … mai cred alţii.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei