„Semenicul“, ambasadorul județului Caraș-Severin, se pregătește de schimbare! La aproape 50 de ani de existență!

modelmic

Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Centrul Judeţean pentru  Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin inițiază un proiect de revitalizare a ansamblului „Semenicul“, care va aniversa nu peste mult timp jumătate de secol de existență. Timp de aproape 50 de ani, ansamblul înființat din inițiativa lui Velișcu Boldea, a fost considerat un adevărat ambasador al județului, participând la nenumărate turnee și festivaluri organizate în țară, dar și peste hotare.

Reprezentanții Centrului Judeţean pentru  Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin își doresc să aducă un suflu nou la „Semenicul”, prin crearea unei pepiniere de dansatori, solişti vocali şi instrumentişti, lansând o invitație către tinerii talentaţi, iubitori şi păstrători ai valorilor culturale româneşti: port, joc, cântec şi grai bănăţean.

Începând cu data de 30 mai, în fiecare zi de miercuri, la orele 17:00, se organizează selecţie pentru: dansatori ‒ băieţi şi fete, vârsta 15-30 de ani; instrumentişti ‒ taragot, saxofon, trompetă, acordeon, vioară, contrabas, ţambal ‒ vârsta 10-18 ani, pentru Orchestra de Copii „Virtuozii Semenicului“; solişti vocali ‒ băieţi şi fete, vârsta 15-30 de ani.

Obiectivele acestui  proiect sunt: o mai bună vizibilitate cultural-artistică a judeţului Caraş-Severin şi afirmarea identităţii locale”, explică managerul CJCPCT, Ioan Benga.

Evaluarea participanţilor va fi realizată de o comisie, formată din: prof. Ramona Viţa, prof. Petrică Viţa, prof. Rică Vulpe, prof. Ionel Bonţu, prof. Mirabela Bârlea, instrumentist Costel Piţigoi, coregraf Petru Bagiu şi coregraf Semenica Laţcu. Selecţia va avea loc la sediul Instituţiei, Aleea Buziaş, nr. 6B. Informaţii suplimentare se pot obține la telefonul 0255/226698.

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

  1. Aniel

    foarte frumos,dar nu distrugeți alt ansamblu,va este frica pentru ca nu sunteți instare sa învățați copii de la 0?va este mai usor sa luați copii gata învățați ….si “coregrafii” sa avem pardon

  2. Gigel

    Domnule Sergiu Taban, de ce se sterg comenturile de pe site-ul dumneavoastra? Sunteti cumva platit?

  3. Rusmir Ionel

    Am aurmarit cu mare interes interviul realizat de Dl Sergiu Taban , gindul si programul noului Director al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Caras Severin Domnul Profesor Ioan Benga , am ramas profund multumit de cele prezentate, de sinceritatea , deschiderea prezentarii activitatii de azi si maine a,, traditionalului” Banatului de munte. FELICITARI SI SUCCES DOMNULE PROFESOR , BANATAN AGEVARAT , CU RESPECT FATA DE INAINTASII BANATULUI MONTAN cu dragoste fata de VALORILE AGEVARACE ALE ZILEI DE AZI. DOAMNE AJUTA . … Ma bucur ca am cresit pina azi , considerind ca prin iesirea la pensie a Dlui Tunea , totul ,, se ruineaza ” .

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei