UPDATE: Șeful Finanțelor din Oravița, Goian Costa, reținut pentru 24 de ore!

Șeful Finanțelor din Oravița

UPDATE: Șeful Finanțelor din Oravița, reținut pentru 24 de ore!

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus aseară reţinerea pentru 24 de ore șefului Serviciului Fiscal Orăşenesc Oraviţa, GOIAN COSTA, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență. Acesta a fost prins ieri în flagrant la Reșița, în timp ce primea mită de la un om de afaceri căruia i-a promis că îl va ajuta să scape de un control în urma căruia s-a constatat o evaziune fiscală. 

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:

În cursul lunii aprilie 2016, suspectul Goian Costa, în calitate de șef al Serviciului Fiscal Orăşenesc Oraviţa, a pretins printr-un intermediar (denunțător în cauză), de la un om de afaceri, suma de 7.000 euro promițând că-și va exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F., în sensul de a nu se dispune măsurile legale ce se impuneau a fi aplicate cu ocazia unui control efectuat la firma acestuia din urmă respectiv sesizarea organelor de urmărire penală cu privire la existenţa infracţiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ 100.000 euro.

În același context, la data de 27 iulie 2016, prin același intermediar, suspectul Goian Costa a primit efectiv suma de 24.000 lei din totalul de 30.000 lei pretinși inițial (suma de 4.000 lei a fost oprită de către denunțător urmare a unei înțelegeri prealabile cu suspectul), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, informează reprezentanții DNA.

Goian urmează să fie prezentat Curții de Apel Timișoara cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

…………………………………………………………………………….

Șeful Finanțelor Publice din Oravița a fost prins astăzi în flagrant în timp ce primea mită. Costa Goian a cerut suma de 30.000 de lei de la un om de afaceri, căruia i-a promis că îl va ajuta să scape de un control în urma căruia s-a constatat o evaziune fiscală de peste un milion de lei. 

Conform pressalert.ro, Goian ar fi promis omului de afaceri că va discuta cu colegii săi de la Inspecția Fiscală dacă va primi suma solicitată pentru serviciile sale. Șeful Finanțelor Publice din Oravița a fost prins în flagrant de reprezentanții DNA, la Reșița, imediat după ce a primit plicul cu banii ceruți. Suma a fost descoperită în torpedoul mașinii de serviciu a acestuia.

Costa Goian a fost dus pentru audieri la DNA Timișoara.

Karina TINCUL

Foto: pressalert.ro

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei