Se schimbă macazul la Reșița! Ce riscă persoanele care urcă în autobuz fără bilet?

modelmic

Atenție reșițeni: începând de mâine, persoanele care doresc să circule cu autobuzele vor trebui să achiziționeze bilete de la punctele de vânzare de pe raza orașului, taxatorii nemaifiind prezenți pe mijloacele de transport în comun.

Schimbarea nu este una bruscă, reprezentanții Transport Urban Reșița anunțând deja cu mult timp în urmă că intenționează să introducă autotaxarea pe mijloacele de transport în comun din municipiul de pe Bârzava. Începând de luna trecută, biletele au putut fi achiziționate și de la punctele de vânzare, locația acestora fiind făcută publică atât în presă, cât și afișată în autobuze și în stații. Călătorii au avut deci la dispoziție o lună de zile pentru a se acomoda cu noul sistem de taxare, astfel încât începând de mâine, cei care se vor urca în autobuze fără să aibă bilet se pot aștepta la costuri suplimentare, cu atât mai mult cu cât controlorii vor fi prezenți pe toate mijloacele de transport, cel puțin în prima perioadă.

Eu sper să nu prindem oameni fără bilete. La 2 lei cât costă biletul, nu ar nimeni să călătorească fără. Se vor trezi în postura de a lua acel bilet de suprataxă de 10 lei sau să cumpere un abonament de o zi, care costă 6 lei”, a explicat pentru Reper 24, managerul TUR, Dănuț Jurubescu.

Abonamentele vor putea fi cumpărate în continuare din autobuze, de la controlorii care vor fi prezenți pe toate mijloacele de transport în comun. Cel puțin în următoarea perioadă, pentru că la un moment dat și abonamentele vor fi disponibile doar în punctele de vânzare.

Până în prezent, lumea nu s-a prea înghesuit să cumpere bilete de la punctele de vânzare, dar acest lucru era de așteptat, este de părere Dănuț Jurubescu, având în vedere că acestea puteau fi cumpărate și din autobuze.

Vânzarea a fost foarte mică până acum la punctele de vânzare, deoarece oamenii găseau biletele în autobuz.  Ne-am asumat acest lucru, știam că nu o să se vândă. Teoretic de ce ți-ai cumpăra un bilet dintr-un chioșc dacă îl poți găsi într-un autobuz. Dar de la 1 decembrie nu o să mai fie pe autobuze. Oamenii știu acest lucru. În general cine călătorește cu autobuzul nu merge o singură dată, sunt cam aceiași oameni care merg mereu. Punctele de vânzare sunt afișate peste tot de mai bine de o lună. În dreptul fiecărei stații există un punct de vânzare. Cine vrea să le cumpere știe de unde”, a mai precizat Jurubescu.

 

UPDATE: Consilierii locali reșițeni au aprobat în ședința de ieri un proiect de hotărâre conform căruia persoanele care călătoresc fără bilet sau abonament vor fi sancționate cu amendă între 100 și 500 de lei. La aceeași amendă se pot aștepta și cei care nu își validează biletul, refuză să prezinte organelor de control biletul sau legitimația de călătorie sau cele care au un comportament necivilizat  sau care aduc prejudicii mijloacelor de transport.

 

46492236_457170194808890_8712305760815546368_n

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. zero

    „știam că nu o să se vândă. … Dar de la 1 decembrie…” au aprobat în ședința de ieri un proiect de hotărâre (tăiţelu’) conform căruia persoanele … vor fi sancționate cu … (în loc de ciolan şi fasole).

    Prin care tăiţelu’, exact de 1 Decembrie 2018, aniversează centenarul statal şi al reşiţenilor cu aplicaţia locală … “Biciul pe ei!” (l-am citat).
    Premeditat “de îndată” şi de ieri.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei