Se lasă cu amenzi! DSP anunță nereguli de igienă la farmaciile cărășene!

DSP

În urma unui control al Direcției de Sănătate Publică, împreună cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, mai multe farmacii din Caraș-Severin s-au ales cu avertismente pentru nerespectarea condițiilor igienico-sanitare.

Cele mai mari probleme au fost cele la procedurile de dezinfecție a spațiului, acolo unde majoritatea farmaciilor, fie nu foloseasu produsele potrivite, fie procedurile de dezinfecție erau incomplete. Mai mult, s-au întâlnit probleme și din cauza lipsei de frigidere în care să fie depozitată medicamentația, dar și, poate cel mai scandalos aspect, au fost probleme din cauza lipsei de apă caldă curentă.

„Mai multe farmacii au primit din partea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, avertismente. Inspectorii DSP Caraş-Severin au constatat unele deficienţe: pentru unele produse biocide utilizate pentru dezinfecţie nu s-a putut face dovada documentelor de circulaţie pe piaţă; procedurile de dezinfecţie sunt incomplete – nu sunt specificate produsele utilizate, timpul de acţiune sau concentraţiile utilizate. Una dintre farmaciile verificate nu are frigidere suficiente. Trei farmacii nu dispun de apă caldă curentă”, au explicat reprezentanții DSP Caraș-Severin.

În aceste condiții, au fost aplicate 12 avertismente unităților farmaceutice care nu respectau normele igienico-sanitare,  raportul complet în urma controlului urmând să fie finalizat până pe data de 17 decembrie.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei