Școlile nu vor mai avea elevi de serviciu, a decis ministrul Educației! „Sunt copleșiți”, spune Ioan Benga

 modelmic+editorial

În cadrul unei videoconferințe ce a avut loc la începutul lunii între Liviu Pop și inspectorii școlari din țară, ministrul Educației a menționat că noul an va aduce o serie de schimbări în ceea ce privește statutul elevului.

Potrivit ministrului Pop, deciziile vor fi luate în urma discuțiilor cu reprezentanții asociațiilor de părinți și elevi, urmând să se țină cont de solicitările acestora pe teme precum religia în școli, telefoanele mobile și  serviciul pe școală, pe care în prezent fiecare elev trebuie să îl îndeplinească.

Cu privire la ultimul aspect, și inspectorul școlar general Ioan Benga este de părere că ar trebui eliminat. Acesta spune că elevii de serviciu sunt copleșiți de ceea ce se întâmplă în viața școlară, fiind vorba aici despre tot felul de evenimente neplăcute cu care ajung să se confrunte în momentul în care stau „de pază”. Această presiune pe umerii elevilor nu își are rostul, spune Ioan Benga, asta în condițiile în care majoritatea școlilor din județ au fie supraveghere video, fie portar.

În argumentele sale pro eliminarea acestui statut de elev de serviciu, ministrul Educației a amintit și faptul că nu este normal ca elevii să lipsească o zi întreagă de la ore pentru a îndeplini un serviciu care nu ar trebui să fie în responsabilitatea lor.

„Vă mărturisesc că nu sunt susţinător al acelui elev de serviciu. Elevul de serviciu pe şcoală trebuie să dispară, ca noţiune. Pentru că scoatem un elev din timpul actului de educaţie ca să facă intrare-ieşire. Cred că putem găsi la nivelul unităţilor de învăţământ cadre didactice auxiliare care să stea la poartă şi să facă evidenţa elevilor, nu să stea doi elevi de serviciu, care uneori pot fi expuşi dacă nu avem pază în şcoală. Eu cred că la începutul anului şcolar vom putea să eliminăm noţiunea de elev de serviciu pe şcoală. Elevul e trimis la şcoală să facă ore, există suficient personal care poate să se ocupe de accesul în şcoală”, a declarat Liviu Pop.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei