Sancțiuni salariale, la spitalul din Reșița. Managerul Murgu: „Să înțeleagă toată lumea că trebuie să își facă treaba!”

murgu1

Incidentul care a avut loc la Unitatea de Primiri Urgențe de la  Spitalul Județean din Reșița, în care trei angajați au gonit de pe holurile spitalului un bărbat cu o mătură, a dus la sancționarea vinovaților. Intens mediatizat, episodul care a mai adus o bilă neagră celei mai mari unități spitalicești din județ, a întrunit Comisia de Disciplină care a propus sancționarea a doi dintre cei trei angajați, cu câte 10% din salariu.

Cred că va fi un mesaj foarte bun pentru toate categoriile de personal, în sensul în care trebuie să respectăm pacientul și trebuie să respectăm regulamentele și procedurile interne. În acest sens am prelucrat absolut tot personalul, l-am informat ce trebuie să facă din nou în aceste situații și eu sper ca aceste situații să nu se mai repete”, a declarat managerul spitalului, Waldemar Murgu.

La polul opus se află situația în care uneori personalul medical din spital este agresat de aparținători, fapt care a determinat conducerea spitalului să ia măsuri de prevenire a unor astfel de incidente.

Personalul medical de multe ori este agresat, este jignit, este insultat și de multe ori suportă niște lucruri incredibile, de aceea mă gândesc foarte serios să găsim o soluție să mai angajăm suplimentar câțiva oameni de pază, adică să fie câte doi oameni pe schimb. Vom vede ce vom face, pentru că nu se poate, de exemplu, la UPU să vină 20 de aparținători să stea pe capul medicului care efectiv nu va putea să își desfășoare activitatea în aceste condiții”, a mai spus managerul Murgu.

Conducerea spitalului din Reșița afirmă că această Comisie de Disciplină care s-a ocupat și de cazul bărbatului agresat de angajați, se întrunește aproape săptămânal pentru a rezolva sesizările apărute.

Pacienții, toată lumea trebuie să știe că noi dăm de îndată curs oricărei sesizări și sper că la un moment dat aceste sesizări să fie cât mai puține sau spre deloc, adică să înțeleagă toată lumea că trebuie să își facă treaba pentru că marea majoritate a angajaților își fac treaba foarte bine, nu întotdeauna în cele mai bune condiții”, a mai declarat managerul SJU Reșița, Waldemar Murgu.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “trei angajați au gonit de pe holurile spitalului un bărbat cu o mătură”

  Angajaţii au procedat neregulamentar, lipsind tradiţionala goană cu încălecare pe mătură – managerul are dreptate :)
  Mătura ar putea deveni astfel simbolul spitalului, în locul … coasei.
  Instituţia ar trebui păziţă de jandarmerie, care să şi percheziţioneze minuţios pacienţii la intrare, astfel încât (în statistici) să scadă drastic numărul bolnavilor.
  Măcar cât timp e Vela … “internist” la interne.
  Ori la bal(amuc), ori la spital (pe mătură).

 2. Asi-atent

  Bună ziua!
  Comisia de Disciplină a Spitalului Județean Reșița, trebuie schimbată urgent, cu membri corecți, necorupți și din toate structurile, adică și un reprezentant al asistenților, infirmierilor, brancardierilor, îngrijitorilor, nu numai dintre medici sau a directorului de îngrijiri, care e mână-n mână cu acești medici nespus de aleși. Era bine să fie implicat și Sindicatul aici, dar la cât e de corupt…!
  De multă vreme, stăpânesc această Comisie de Disciplină, aceleași persoane care nu rezolvă cu dreptate cazurile de abateri disciplinare. Multe cazuri din spitalele reșițene, necesitau sancțiuni drastice, dar această Comisie de Disciplină mușamalizează de foarte multă vreme mai toate cazurile. Dreptate nu se face, doar promisiuni. Această Comisie nu are scopul în sine propus ci scopul de a ascunde și de a tergiversa, ba chiar de a scoate pe cel vinovat nevinovat.
  E o rușine acestă Comisie de Disciplină, a Spitalului Județean din Reșița, care nu reprezintă corectitudinea, adevărul și dreptatea!

  Aș preciza următoarele aspecte: necesitatea unui regulament de ordine interioară, care să protejeze și să poată incrimina, abuzurile de ordin intern între toate cadrele medicale și intre cadrele medicale și pacienți și aparținătorii acestora.
  Menționez faptul că cei mai abuzați sunt cadrele medicale medii și auxiliare! Medicii sunt cei mai vizați ca fiind cei mai agresivi cu aceste cadre medicale medii și auxiliare. Asistentele și personalul inferior medicilor, fiind zilnic expus stresului și intimidării, agresați verbal și chiar fizic de pacienți și aparținători, pe deasupra medicii au dezvoltat totodată un limbaj cu conotații sexuale față de personalul medical mediu și auxiliar. Această agresiune, Comisia de Disciplină nu are în viziunea ei apărarea personalului medical mediu și auxiliar.
  Nu are în vedere nici obrăznicia verbală și tratarea cu indiferență a personalului din administrația spitalului și chiar a managerului.
  Sunt lucruri urâte, murdare, aroganță maximă, șpăgi și o rețea de tip mafiot în aceste spitale din Reșița, unde cui să le spui? La cine?
  Și dacă vorbești, ești terminat! Dreptate nu se face! Cei ce sunt pe funcții de conducere sprijină într-un fel sau altul acest gunoi de sub preș.
  Nu denigrez spitalele din Reșița, arăt doar gunoiul din ele!
  Este cineva care vrea să ne ajute?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei