Sănătatea e importantă şi la bibliotecă

yms

Sănătatea e importantă şi la bibliotecă

Biblioteca municipală din Reşiţa şi, prin ea, Primăria, pregătesc marcarea Zilei Mondiale a Sănăţăţii, care se serbează în 7 aprilie, printr-o acţiune specifică.

Pentru că anul acesta tema campaniei de la nivel mondial este reprezentată de bolile transmise prin vectori, adică ţânţari, muşte, gândaci, căpuşe, melci de apă dulce şi alte mici asemenea vieţuitoare, Primăria Reșița – Serviciul Public „Biblioteca Municipală” va distribui pliante cu sfaturi medicale și va organiza o expoziție de cărți tematice.

Scopul acestei campanii este de a sensibiliza populaţia, profesioniştii din domeniul sănătăţii şi autorităţile publice în privinţa ameninţării pe care o reprezintă vectorii şi bolile transmise prin aceştia şi stimularea familiilor şi comunităţilor pentru a acţiona şi a se proteja, se arată în comunicatul semnat de bibliotecarul Dominique Zară.

Bolile transmise prin vectori, entităţi mici care pot transmite boli de la o persoană la alta şi dintr-un loc în altul, sunt răspunzătoare pentru 17% din povara globală estimată pentru toate bolile infecţioase.

Evenimentul are loc luni, 7 aprilie, ora 1400, la bibliotecă, filiala Lunca Bârzavei, str. Țarcului, nr.1.

Bogdan Piperiu

10149935_565674423540613_1886302921_n

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei