S-a relansat bătălia pentru conducerea Spitalului Municipal Caransebeș: Primar vs Ministru

1

Starea de urgență decretată de Guvernul României și aprobată de Parlament, iar mai apoi cea de alertă, au permis ministrului sănătății să schimbe directorii de unități sanitare din țară, precum și pe cei ai Direcțiilor de Sănătate Publică. Vă este binecunoscută schimbarea managerului Stancovici cu fostul Murgu, rocada de după expirarea numirii și în nici 24 de ore o nouă rocadă, un fel de pase în doi cu schimb de locuri. Aceeași situație și la DSP, dar și la Spitalul Municipal din Caransebeș.

4

În urma demisiei directorului numit de ministrul Nelu Tătaru interimar la Caransebeș, edilul Felix Borcean l-a numit sau mai degrabă l-a renumit în această funcție pe managerul Adrian Cican. Aceleași pase în doi cu schimb de locuri. Hotărârea a fost luată astăzi 29 iunie 2020 și a intrat deja în vigoare. Până când? Aici e greu de dat un răspuns, atâta timp cât Ministerul Sănătății spune că poate, pentru că e stare de alertă și chiar a demonstrat acest lucru, iar foștii manageri în loc să-și vadă de treabă și să contribuie la bunăstarea unităților medicale și la creșterea siguranței pacienților, se judecă prin tribunale cu dl Tătaru și ministerul pe care îl păstorește.

2

Contactat telefonic Adrian Cican a declarat pentru Reper24:

„Eu sunt hotărât să-mi fac treaba atâta timp cât sunt manager. Îmi propun să dorm 4-5 ore pe noapte, restul să le dedic spitalului din Caransebeș. Următorul pas, începând de mâine, e să facem recepțiile la lucrările de la ambulatoriu și de la alte compartimente, să dăm în funcțiune cele 9 – 10 cabinete de la parter care sunt gata, cu aparatură nouă pe care o vom procura prin închiriere pentru că nu avem bani să le putem cumpăra. Asta-i urgența numărul unu. Cea de a doua, este să reușim să semnăm un contract cu o altă firmă pentru aparatele de laborator, să le luăm în comodat pentru că firma de acum ne părăsește și rămânem fără analize de laborator“.

3

„Mi-am propus să duc la bun sfârșit ceea ce am început și vechiul manager a continuat, un proiect european în parteneriat cu primăria, atât pentru aparatură cât și pentru materiale sanitare necesare în lupta Covid dar nu numai, un proiect care cuprinde multă aparatură, inclusiv un alt tip de tester pentru coronavirus, mult mai performant. Actualul aparat stă și acum din lipsa reactivilor. O parte a documentației a fost trimisă la DSP iar mâine vom mai trimite niște acte“

„Mai există un proiect finanțat de Banca Mondială, fonduri nerambursabile, în care administrația locală va contribui cu 10%, care are acordul de principiu al Ministerului Sănătății, are toate avizele tehnice, a intrat în faza de eligibilitate și mai așteptăm doar semnătura ministrului, iar schimbarea managementului la Caransebeș nu cred că va pune bețe în roate acestui proiect“.

Proiecte mari și ambițioase care, odată puse în practică, vor schimba total fața Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș. Rămâne de văzut dacă și Ministerul Sănătății va fi de acord cu aceste planuri sau vom asista din nou la aceleași păguboase, pase în doi cu schimb de locuri.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. ANA POPA

    SI DRAGNEA SE CREDEA STAPANUL ROMANIEI CA SI ASTIA DE ACUM…ACELEASI METEHNE SI LIPSA DE BUN-SIMT PE TOATE PALIERELE POLITRUCILOR.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei