Romeo Dunca: „Sunteți bogați, domnilor chirurgi. Din păcate, cei mai mulți dintre pacienți sunt săraci și nu de puține ori nemulțumiți”

modelmic

Un grup de cinci medici chirurgi din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Reșița a transmis ieri o scrisoare deschisă președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, scrisoare în care cadrele medicale își arătau nemulțumirea cu privire la unele afirmații ale lui Romeo Dunca despre activitatea medicilor din cea mai mare unitate sanitară din județ. Semnatarii scrisorii, Ilie Artinescu, Horia Braicu, Adrian Câra, Romeo Dumitrescu și Gavril Soran vorbeau despre lipsa de competență a președintelui Dunca cu privire la actul medical, atrăgând atenția că medicii „repară bolnavi”, iar reprezentanții Consiliului Județean ar trebuie să se limiteze la repararea clădirilor și asigurarea condițiilor necesare furnizării unor servicii medicale de calitate.

Replica președintelui Romeo Dunca nu s-a lăsat așteptată, acesta vorbind de dezastrul pe care l-a găsit la Spitalul Județean de Urgență din Reșița și de faptul că pacienții din județ sunt nevoiți de multe ori să se trateze în alte orașe sau chiar în străinătate, nemulțumiți de serviciile oferite la Reșița.

„Stimați domni medici chirurgi!

Înainte de toate, doresc să vă asigur de întreaga mea stimă. O port întregii bresle și vine în principal încă din copilărie, atunci când medicii pentru mine erau un fel de zei. Îi vedeam ca pe niște supraoameni gata oricând, în zi și în noapte, să vină oriunde și pe orice vreme să aducă alinare la orice durere am putea avea.

Din păcate, venit aici, la Reșița, am descoperit un dezastru în serviciul public de sănătate. Un dezastru din punct de vedere al cifrelor contabile din spital, al percepției oamenilor asupra actului medical pe care îl prestați și al dotării și administrării clădirilor celor trei staționare.

Citește și Spitalul din Reșița, pe buzele întregii țări! „Voi n-aveți ce căuta în meseria asta, niciunul” 

 

 

Cetățenii sunt în multe cazuri nemulțumiți de servicii, deși spitalul consumă 50 de milioane de euro pe an. Sunteți bogați, domnilor chirurgi, deoarece bugetul de salarii reprezintă aproape 80% din cheltuieli. Din păcate, însă, cei mai mulți dintre pacienți sunt săraci și nu de puține ori chiar nemulțumiți. Ori trebuie să meargă la alte spitale din țară sau străinătate pentru a căuta alinarea ce nu o găsesc la Reșița. Deși sunteți 150 de medici primari sau specialiști.

Am văzut condițiile jalnice din clădirile în care lucrați și recunosc că «vina» oamenilor simpli de a fi nemulțumiți se datorează și celor care au administrat județul în trecut. Dar, cu toate acestea, să nu uităm că suntem cu toții datori, și dv., stimați medici chirurgi, și noi, cei aleși de cetățeni să-i reprezentăm, să aducem liniște și speranță în sufletele celor care încă mai cred în noi.

Și da, e adevărat ce spuneți, dumneavoastră reparați și îngrijiți oameni, iar noi, administrația județeană, reparăm și întreținem clădiri. Dar să nu uitam că fotografiile apărute zilele acestea în spațiul public, în presa locală, națională și chiar internațională, arată exact cât de bine o facem. Atât noi, administrația, având grijă de clădiri, cât și dv., în timp ce îngrijiți bolnavii.

Pentru a nu uita despre ce vorbim, vă atașez această fotografie.

Și încă ceva! Mă bucur că din cei 150, au semnat doar 6 + dl Florea Borțun. Care are o persoana apropiată angajată se pare pe post de șefă asistentă. Chiar la staționarul 3, adică exact la locul de unde e fotografia…”, le-a transmis Romeo Dunca semnatarilor scrisorii deschise, atașând una din fotografiile care au făcut în ultimele zile înconjurul țării și în urma cărora unitatea spitalicească din Reșița a ajuns să fie numită „spitalul groazei”.

129725523_164633382066552_7340378069169424705_n

 

Citește și Scrisoare deschisă către președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca

 

 

Karina TINCUL

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

27 Comentarii

 1. Alina

  Nu sunt singura care mă rog la bunul Dumnezeu să nu ajungă nimeni din cei dragi mie în acel spital,în acele condiții,inuman.
  Extrem de trist și de grav să vezi condițiile de sănătate în 2020 într-o reședință de județ.
  Nepăsarea noastră a dus la această situație.

 2. daniela

  Bine mai nea Romica, las ca o sa faci tu reparatiile la stationare cu echipa ta de 10 consilieri personali platiti regeste din banul nostru public. Acum pe bune ti ai adus 6 consilieri personali plus cate doi consilieri personali pentru fiecare vicepresedinte, dintre care un fost primar din Timis plin de dosare penale si Dj ul lui nea Popica de la Ponton Baraj, sa frece discul prin Palatul Administrativ .Vad ca faci economie la bugetul cu salarii ca si mentorul tau Popa, care si a angajat consilieri personali pe salarii exorbitante de peste 10.000 lei/luna, oameni precum Bortes politaiul, fostul primar Popa, Catalin Tuta fiul vitreg a lui Dorobantu, un fost director de la Artima , dl.Almasan si lista poate continua…..
  Dar nu bai ca v am votat, ca va vine scadenta peste doua zile…surprizeee surprizeeee….

  1. Dan

   Ești o frustrată care ai fost abonată la bani nemunciți ,posibil o pesedistă înfocată și disperată de a ajunge din nou în cine știe ce post călduț de unde să aștepți miile de lei să se reverse fără să faci nimic!

 3. Ionel Dragoș

  Bravo domnule Dunca, aveți totală dreptate. Acești medici semnatari ai scrisorii deschise în cauză sunt ghiftuiți de banul public plătit de contribuabilul amărât.

 4. Marinela

  Bine mai nea Romica, las ca o sa faci tu reparatiile la stationare cu echipa ta de 10 consilieri personali platiti regeste din banul nostru public.  Acum pe bune ti ai adus 6 consilieri personali plus cate doi consilieri personali pentru fiecare vicepresedinte, dintre care un fost primar din Timis plin de dosare penale si Dj ul lui nea Popica de la Ponton, sa frece discul prin Palatul Administrativ .Vad ca faceti economie la bugetul cu salarii ca si mentorul tau Popa, care si a angajat consilieri pe salarii exorbitante de peste 10.000 lei/luna oameni precum Bortes politaiul, fostul primar Popa, Catalin Tuta fiul vitreg a lui Dorobantu, un fost director de la Artima , dl.Almasan si lista poate continua…..

  Dar nu bai ca v am votat, dar las ca va vine scadenta peste doua zile…surprizeee surprizeeee….

 5. Julieta

  Aveti dreptate Domnule Dunca,asta stiam si noi,oamenii obisnuiti.Va rugam sa faceti ceva cu acesti nesimtiti care trateaza de sus pacientii si mai fac si pe nebunii cu Dvs.Puneti pe ei organele abilitate !Unii dintre tupeisti sunt la varsta pensionarii,pot lucra la cabinetele private(dar sa nu foloseasca utilitatile spitalului ca acum).Domnul Bortul oricum este bolnav,nu stiu ce il mai intereseaza pe dansul viitorul.Puteti sa-i intrebati de spitale si mersul lor pe Domnii Secasan si Bocse,care au fost ani de zile la butoanele sanatatii.Un sfat de la acesti corifei ai medicinei romanesti cred ca face bine,nu numai sfaturile Domnului Purea.

 6. imoGen

  Iar dunca e atât de “sărac și cinstit” încât a avut nesimțirea să-și construiască o cabană într-o arie protejată (sit Natura 2000).
  E bine totuși că știe să arate cu degetul înspre alții, dar pe el nu se vede.

 7. Costi

  Dunca dacă cureți sistemul medical din Reșița de leprele care l-au capușat atâția ani, ai votul meu ever!

 8. Tupeu de manivelă

  Cred ca i se adeseaza dr. MARSALIC JARCO, candidat pe primul loc la PNL Caras-Severin, cand spune ca doctori sunt bogați. Cine in face hotel in Reșița in locul fosatului restaurant Valahia? Vedeți, dunca se gândește doar la BANI. Domnilor chirurgi, dacă , Doamne ferește, ajunge sa fie operat pe creier va rog sa ne comunicați dacă ați găsit ceva. Pe de altă parte , sistemul medical isi merită soarta. Au votat PNL-PDL, ca PSD este “ciuma roșie ” ptr ca le-a msrit salariile, a adus RMN SI CT IN TOATE SPITALELE JUDETENE, I-A LASAT SA LUCREZE LA STAT SI PRIVAT, ETC, “A NENOROCIT” SISTEMUL. O să vedeți ce va urma cu “HOLERA GALBENA”. ORI LA STAT ORI LA PRIVAT, FARA SPOR PTR GARZI DE LA DOMICILIU ETC.

  1. Vasile

   esti un PSD ist nenorocit , bolnav la creier , cred ca ar trebui sa fi operat sa ti scoata comunismul din cap.

  1. Vasile

   nu iti este rusina spagarule , sunteti niste hoti , ar trebui sa fiti toti dati afara incompetentilor si nesimtitilor si mai ziceti ca sunteti MEDICI

 9. zoli

  foarte adevarat domnule Dunca salarii mari ,si noi batem la usile medicilor de la timisoara, etc ,etc etc,

 10. Paul

  Foarte bine punctat, Domnule Duncă. Aveți cea mai mare dreptate. Sper ca pe lângă dumneavoastră sa deschidă și alte personalități județene și pe funcții marii, ochii și sa pună mâna sa facă ceva pentru județul Caras Severin. Nu doar sa primească bani mulți și sa uite sa reprezinte funcția și atribuțiile pe care le are in atribuție. Sper sa ajungeți și pe la satele din județ și ma refer la drumuri pline de gropi ca ciupercile după ploaie.

 11. Ion

  Domnilor, în tara asta, măcinată de haos si anarhie, poti sa dubleze de mâine banii, adică să le dai spitalelor 100 milioane de euro pe an, nu se schimba nimic…nimic…ăștia împart banii….precum furnicile pe o bucată de carne, si conditiile vor fi tot mai proaste…pentru ca ei nu raspund ptr. Ce fac….nu i-a controlat nimeni..sau au împărțit din ce au luat, cu cei care i-au pus pe posturi si cu cei de la controale…ptr. ca corupția este modul de viata a tuturor…

 12. Cetățeanul Trollmentat

  Bortun, Soran și Dumitrescu, unul mai sărac decât celălalt! Mergeți somitățile voastre la cabinetele proprii și lăsați locul la tinerii rezidenți, sau rămâneți fără prada zilnică racolată din spitalele de stat? Și noi pacienții suntem vinovați, ne lăsăm călcați în picioare și le umplem imediat buzunarele, doar doar ne-or trata mai bine decât pe vecinul amărât din salon.

 13. BLADEJACK

  Am dat 5 amenzi si am destituit din functie un manager… Manager care cred ca, v-a castiga procesul/procesele. In schimb pastram sistemul…sisremul este bun.
  Ne meritam soarta…

 14. Adrian Cirdu

  Aveți dreptate domnule Dunca, când spuneți că sunt bogați domnii doctori… Eu aș completa, nejustificat de bogați, unii dintre ei, în raport cu câștigurile declarate
  Dar ca să nu despicam firul în patru, sunt sigur că au “muncit pe rupte” pentru agoniseala lor.
  Cât despre dreptul dumneavoastră de ai trage la răspundere, cu un manager care să nu fie implicat în cercul celor care la ora asta fac și desfac regulile la spitalul județean Reșița, lucrurile vor reveni pe făgașul normal. Vrei bani mulți ? Lucrează în privat și lasă locul tău medicilor tineri care vor să vindece oameni, nu fac actul medical pentru a se îmbogăți.
  D au supărat că s a dezvăluit secretul de la stationarul trei ? Indiferent de perioadă, comportamentul celor care deservesc secția Covid este același. Dar viitorul ne va spune câți vor fi pedepsiți pentru ceea ce s-a întâmplat acolo.
  Eu vă doresc succes în demersurile dumneavoastră și la alegerile care vor fi peste două zile.

 15. SIMION

  SCHIMBAI PE TOTI , AFARA CU EI SI SA FIE INLOCUITI CU TINERI CU DRAG DE LUCRU , SI STIMA PENTRU PACIENTI.
  CEI CARE VOR FI DATI AFARA VOR PUNE MANA PE MUNCA IN PRIVAT , SI VOR TRAI BINE PE BANII ,MUNCITI DE EI. !!

 16. Daniel

  Au scris exact cei mai ,,saraci” si ,,cinstiți” doctori de la Resita,felicitari domnilor doctori pentru tupeu.

 17. Dan

  Ce se poate observa în lista comentariilor este că mizeria pesedistă continuă atacurile sub orice formă la fiecare dintre acțiunile pe care le face domnul Dunca ,acțiuni bine venite într-un județ corupt până în cele mai îndepărtate cătune peste tot unde au ajuns oamenii numiți de PSD ,care au ridicat corupția și nesimțirea ,tupeul și aroganța la rangul de „ calități ” necesare pentru a deveni un BUN politician pesedist ! Nu sunteți decât urmașii unui regim care sa cocoțat în spatele acestui popor prin moartea miilor de români împușcați în 1989,omorâți la mineriade ,sacrificați la Colectiv ! Ăștia sunteți „ domnilor ” pesediști !

 18. Vasile

  Niste scursuri ai societatii au tupeu sa comenteze la adresa CJ , ar trebui DNA sa le verifice averile si DGA sa i prinda can cer spaga pentru operatii. S au imbuibat din banii pacientilor desi actul medical e gratuit in Romania.

 19. Mainela

  Toti au salarii “nesimtite”atat medicii (chiar si personalul auxiliar)cat si cei din administratie,ca sa nu vorbesc despre superioriratea cu care esti tratat atunci cand ai nevoie de “ajutorul”lor.
  Umanitate, demnitate =zero.

 20. GHEORGHE

  Domnule Cîrdu ai scris din puscarie?Tu vb copilasule de la Doclin.Vezi ca mai ai coada.pt evaziune.

 21. Fanel

  Despre doctorii din resita cunoastem deja cu totii ca majoritatea sunt niste carnati spagari, largi la punga si ingusti la minte.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei