Românii de la Gyula i-au aplaudat în picioare pe artiștii Ramona și Petrică Vița, alături de „Virtuozii Semenicului“!

r

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin a răspuns invitației lansate de Excelența Sa, Florin Vasiloni, Consulul general al României la Gyula, de participare la manifestările culturale dedicate „Zilei Europei“ organizate la Gyula, în Ungaria.

O delegație condusă de managerul CJCPCT – prof. Ioan Benga și de Titian Puichiță, referent de specialitate și fostul conducător al instituției, din care au făcut parte instrumentiștii centrului, dirijați de maestrul Petrică Vița, reuniți sub numele „Virtuozii Semenicului“ și solista Ramona Vița, au reușit să aducă bucurie în sufletele românilor prezenți la manifestarea culturală.

„A fost un moment care a depășit sfera unui spectacol obișnuit, românii prezenți în sala de la Gyula aplaudând în picioare recitalul artistei Ramona Vița, al lui Petrică Vița și al Virtuozilor. Consiliul Judeţean Caraş-Severin a fost reprezentat cu cinste, nu este doar părerea mea, care poate fi una subiectivă, dar și a celor care au luat pentru prima oară contact cu acordurile muzicii tradiționale din Banatul de Munte“, a declarat prof. Ioan Benga, managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin.

La rândul său Consulul general al României la Gyula, ES Florin Vasiloni, a vorbit despre rolul de ambasador cultural al României pe care îl joacă folclorul național, elogiind actul cultural produs pe scenă de Orchestra „Virtuozii Semenicului“ și de Ramona Viţa, o artistă care considerăm că nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Programele cultural-artistice, au marcat Centenarul Marii Uniri prin ilustrarea şi promovarea identităţii culturale pur românești. Spectacolele din Ungaria s-au realizat în colaborare cu elevii Liceului „Nicolae Bălcescu“ din Gyula.

cjcpct

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei