„Reșița merită un învățământ superior de calitate”! Vezi poziția UVT cu privire la fuziunea universității reșițene!

modelmic

 

În urma discuțiilor cu privire la posibilitatea ca universitatea reșițeană să fie preluată de Universitatea de Vest din Timișoara, reprezentanții UVT se arată încrezători în rezultatele pe care această fuziune le-ar avea pentru mediul academic reșițean. Mai mult, aceștia susțin că Reșița merită un învățământ de calitate, lucru care poate fi atins dacă planurile de fuzionare vor fi materializate.

 

Mai mult, după ce atât Adunarea Generală, cât și Senatul Universității Eftimie Murgu din Reșița au votat în favoarea unei fuziuni prin absorbție a UEMR de către Universitatea de Vest din Timișoara, conducerea UVT a decis să facă o declarație de principii.

„Universitatea de Vest își redeclară fidelitatea față de principiile care fundamentează Carta UVT. Considerăm toate aceste principii ca fiind esențiale și egale în importanța lor. Cu toate acestea, dorim în acest moment să insistăm pe două dintre ele, pe principiul asigurării calității și pe etica și deontologia profesională”, explică reprezentanții universității din Timișoara.

Pentru a se asigura că universitatea reșițeană se va alinia standardelor impuse de învățământul superior din Timiș, reprezentanții UVT țin să mai menționeze și regulile interne, pentru ca situațiile de corupție care au adus universitatea reșițeană în pragul desființări, să nu mai existe.

„Asigurarea calității educației și a cercetării se face în UVT prin reguli clare atât pentru ocuparea posturilor academice, cât și pentru toate procedurile din universitate. Ștacheta UVT este ridicată, fiind mai strictă și mai fermă decât în majoritatea universităților din țară. Această fermitate ne garantează prestigiul, astfel dorim să ne clădim numele în rândul angajatorilor absolvenților noștri. Calitatea unei universități pornește de la elemente simple precum participarea la cursuri, examinarea corectă și riguroasă, existența dotărilor, dar trebuie să includă și respectarea tuturor indicatorilor scientometrici în procedurile de autorizare, acreditare și acordarea de titluri academice.

UVT a dovedit și va dovedi în continuare toleranță zero la orice încălcări ale eticii și deontologiei profesionale, garantând un învățământ academic de maximă seriozitate. Salutăm în acest sens și măsurile care s-au luat la Reșița, pași clari în direcția eliminării unor practici păguboase pentru prestigiul universității”, a mai adăugat conducerea UVT.

 

UVT vede un viitor înfloritor pentru mediul academic reșițean: Reșița merită un învățământ superior de calitate!

 

„Fuziunea prin absorbție a UEMR de către UVT poate și trebuie să însemne pentru învățământul superior din Reșița un nou început, o clădire pe baze noi, sănătoase. Reșița merită un învățământ superior de calitate, corect și util comunității locale și regionale. UVT va face tot ce îi stă în putință să promoveze o asemenea ofertă educațională”, explică Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Joi, la sediul Universității de Vest din Timișoara, de la ora 16.00, va avea loc prima ședință reunită a comisiilor aprobate de senatele universităților pentru negocierile ce privesc demararea fuziunii prin absorbție a UEMR de către UVT.

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei