Reșița își modernizează sistemul de iluminat public! „Schimbăm practic toate corpurile de iluminat din oraș”

modelmic

Toate corpurile de iluminat din Reșița vor fi schimbate, peste 4 milioane de euro urmând să fie investiți în modernizarea, dar și extinderea sistemului de iluminat în municipiul de pe Bârzava. Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, contractual fiind semnat ieri de ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

Schimbăm practic toate corpurile de iluminat de pe vapori de sodiu, pe LED și în afară de asta mai avem câteva străzi care nu au avut iluminat și facem o extindere a iluminatului public în oraș pe străzile marginale și în parcuri, la Intim, în Parcul Tricolorului mai suplimentăm. Modernizăm absolut tot orașul la capitolul iluminat public. Reșița are peste 5.000 de stâlpi de iluminat și practic vom schimba toate aceste corpuri”, a explicat pentru Reper 24, primarul Ioan Popa.

De altfel, edilul anunța încă din 2018 că intenționează să modernizeze sistemul de iluminat din oraș și că va depune spre finanțare pe fonduri europene un proiect pentru schimbarea iluminatului de pe vapori de sodiu pe LED și astfel realizarea unei economii substanțiale la plata facturilor pentru consumul de energie electrică. „Și aici este vorba tot de eficiență energetică. Să nu uităm că o lampă pe sodiu care consumă 300 W poate fi înlocuită de un led de 60 W și are aceeași luminozitate”, a preciza la momentul respectiv primarul.

Prin acest proiect se urmărește scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră și reducerea consumului de energie electrică cu peste 60%.

 

Proiectul se alătură altor finanțări obținute în ultimele săptămâni de Primăria Reșița, precum faza trei a proiectului de reintroducere a tramvaiului, modernizarea Grădiniței Palatul Fermecat și proiectele privind creșterea eficienței energetice pentru mai multe blocuri din municipiu.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. zero

  „Să nu uităm că o lampă pe sodiu care consumă 300 W poate fi înlocuită de un led de 60 W și are aceeași luminozitate”

  Mda…
  Spectrul luminos LED este la fel de nefavorabil pentru ochiul uman ca şi cuiele pentru fachiri şi 5G-ul pentru Covid şi imunitate.
  Nu mai amintesc de xenon.
  Cum şi ciorapii din plastic sunt mult mai ieftini decât cei din bumbac, să-i folosescă doar tăiţelu’! Ca substanţă aromatică :)
  Sau să ofere gratuit cetăţenilor şi ochelari de vedere.
  Că vor avea nevoie de oftalmolog, după scurtă vreme.

 2. gherlinde63@yahoo.com

  Comentariile rautacioase plasatile in Alta parte.
  Oricum in treizeci de ani nu am vazut nimic concret sa fie facut in orasul asta.
  Oricum nu poti multumi pe toti fraierii cu comentariile negative.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei