Reper 24 prezent în Turcia

Reper 24 prezent în Turcia

Fundația Activity din Reșița derulează în prezent proiectul ”PERSPECTIVE – oamenii pentru spații regenerate: cultura de mediu față în față cu implicarea activă”, un proiect al cărui scop final în reprezintă îmbunătățirea calității vieții cetățenilor prin regenerarea spațiilor urbane.

Cea de-a patra întâlnire a partenerilor din cadrul proiectului se va desfășura săptămâna viitoare la Balikesir, în Turcia, întâlnire la care va fi prezent și redactorul Reper, 24 Karina Tincul.

În proiectul ”PERSPECTIVE – oamenii pentru spații regenerate: cultura de mediu față în față cu implicarea activă” sunt implicate asociații din cinci țări: Bulgaria, Italia, Portugalia, Turcia și România. Prima întâlnire a participanților a avut loc anul trecut la Reșița, următoarele două derulându-se în Italia și Bulgaria.

Printre principalele obiective ale proiectului se numără: îmbunătățirea cunoștințelor partenerilor prin schimburi de experienţă în probleme precum: urbanism, educație pentru mediu și dezvoltare, planificarea peisajului, probleme ale comunităților marginalizate, cetățenie active; însuşirea unor competențe-cheie de bază precum: științe ale naturii, științe tehnice (“planificare spațilă”), ITC (crerea / utilizarea de platforme sociale, produse multimedia), competențe sociale (organizarea de evenimente, participarea la luarea deciziilor); îmbunătățirea accesibilității și atractivității educației adulților, prin trasarea unor linii directoare referitoare la utilizarea spațiilor și activități out-door în procesul educațional.

Perioada de desfăşurare a proiectului, finanţat prin programul LIFELONG LEARNING PROGRAMME, GRUNDTVIG, este 2013 -2015.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei