Remus Rof vrea să reabiliteze drumul de acces spre comuna Dognecea

1

Aflat într-o stare de degradare continuă, drumul de acces dinspre Reșița spre comuna cărășeană Dognecea are mare nevoie de o intervenție consistentă pentru reabilitare. Nici Primăria comunei și nici Consiliul Județean nu au fondurile necesare pentru această lucrare, condiții în care singura soluție ar fi o finanțare europeană. Aici însă intervine o altă problemă: Consiliul Județean nu poate primi fonduri pentru o lucrare atât de mică (aproximativ 5 Km), iar Primăria Dognecea nu poate accesa banii pentru că nu este proprietara drumului. Pare un cerc vicios, un cerc închis, dar edilul Remus Rof se pare că a găsit soluția salvatoare.

Am discutat în Consiliul Local și se pare că singura noastră opțiune pentru reabilitarea acestui tronson este să îl trecem, cu acordul Consiliului Județean, în domeniul Primăriei. În acest fel avem șanse foarte mari să accesăm banii necesari, aproximativ 1,5 milioane de euro, prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Vrem să preluăm drumul de la Crucea Fierului până la groapa de gunoi și să-l reabilităm. Rămâne de văzut dacă întâmpinarea noastră către forul județean, de a trece acest tronson din drum județean în drum comunal, este posibilă“ a precizat pentru Reper 24,  primarul Remus Rof.

Reabilitarea celor 56 Km ar însemna o scurtare a traseului Dognecea – Reșița cu cel puțin 12 Km. În prezent, șoferii aleg să folosească traseul prin Ocna de Fier – Bocșa, unde drumul este mai bun, cu excepția intravilanului comunei Ocna de Fier, ce va fi recondiționat în această vară și reabilitat după încheierea lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Johann Nicolescu

    Remus Rof este un primar foarte bun dar, el trebuie ajutat de CJCS. Pentru Dognecea respectiv si pentru Ocna de Fier ar fi foarte bine daca s-ar moderniza/reabilita drumul judetean DJ 586A, sector Intersectie drum judetean DJ 581 – Intersectie DC Calina (fabrica de imbuteliere apa plata Perena) – Dognecea. In acest fel s-ar pune in valoare atat potentialul turistic al zonei Bocsa-Ocna de Fier-Dognecea cat si o cale de acces mai scurta catre Deponeul de la Lupac, respectiv acest drum judetean ar deveni si o centura de ocolire pentru Resita, cu conditia ca acest drum judetean sa aiba o portanta ridicata.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei