Record de călători în autobuzele reșițene; TUR a încasat cu 25.000 lei mai mult față de Ro-A Tir! Popa mai cumpără șase „balene”

modelmic+editorial

Din banii rămași de anul trecut, alocați pentru modernizarea parcului auto de transport în comun din Reșița, primarul Ioan Popa a decis să mai achiziționeze patru sau șase autobuze. Decizia a venit după ce prima lună de funționare a noilor autobuze a dus la creșterea numărului de călătorii cu 16.000 față de luna ianuarie 2017.

Astfel, „balene albastre” au fost pline ochi, cu toate că funcționează după un orar bine pus la punct și ajung în stații cu un interval mai mic de zece minute între ele. Statistica este cu atât mai îmbucurătoare cu cât odată cu creșterea numărului de călători a crescut și valoarea încasărilor. Doar în luna ianuarie, societatea Transport Urban Reșița a avut încasări de 455.000 de lei, cu 25.000 de lei mai mult față de media lunilor precedente, atunci când transportul local din Reșița era gestionat de Ro-A Tir.

„Vom mai achiziționa 4 sau 6 autobuze articulate și microbuzele care vor acoperi transportul spre cartierele aparținătoare Reșiței. Am făcut o eroare și o spun și public, pentru că am luam prea puține autobuze. Am constatat în luna ianuarie că avem cu 16.000 de călători mai mult decât într-o lună din anul precedent. Asta s-a întâmplat în primul rând pentru că mijloacele de transport sunt bune și oamenii au încredere să le utilizeze, este și căldură în ele, circulă într-un ritm corect, cu un orar stabilit. Chiar și taximetriștii s-au plâns că le-a scăzut clientela de când avem aceste autobuze noi. Ideea este că momentan autobuzele pe care le avem sunt destul de încărcate și pentru că ne-au rămas bani din cei alocați anul trecut putem să mai luăm încă șase. În afară de asta, vom lua și un sistem de ticketing electronic care va genera o corectitudine mai mare în ceea ce privește taxarea călătoriilor”, explică primarul Ioan Popa.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Andrei

  Ar fi frumos sa avem in fiecare statie afisat orarul autobuzelor. In rest, nimic de spus. Autobuzele astea chiar sunt mai mult decat decente. Multumesc personal primarului ca s-a gandit si la noi, astia fara masini.

 2. Pascu Iosif -Alexandru

  Se vede cu ochiul liber ca autobuzele noi aduse circula intr-un grafic bine pus la punct.Desigur ca iti face placere sa circuli cu astfel de autobuze,cu un grad sporit de confort.

 3. Ion

  Programul dupa care circula autobuzele e dezastru, se asteapta in statii 10 minute, cel putin, la orele de varf si 15-20 de minute in rest. Autobuzele TUR circula foarte incet si rar. Autobuzele nu sunt spalate si curatate iar, costul unui bilet pt. o cursa este 2, adica foarte scump. Transport Urban Resita ofera servicii (de transport) execrabile la preturi mari, un raport calitate / pret extrem de prost. Suntem in secolul 21 d-le primar, trebuie sa avem o resedinta demna de secolul 21.TUR a preluat de la Ro A TIR, tot ce este mai prost. Si apropos, d-le Primar, nu uitati de TRAMVAI. Resita are nevoie, neconditionat si urgent, de acest tip de transport, TRAMVAIUL.

 4. zero

  “Chiar și taximetriștii s-au plâns că le-a scăzut clientela de când avem aceste autobuze noi.” explică primarul Ioan Popa.
  Lauda de sine… substituie lipsa aplaudacilor (la tăiţei de 2 lei).
  Un singur drum cu balena albastră costând reşiţeanul cât o pâine.
  Bicicliştii încă nu s-au plâns de autobuzele “noi” întru… slava ta Domne’?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei