Rata șomajului în Caraș-Severin se menține în jurul valorii de 4 procente

a

La sfârșitul lunii decembrie 2020, rata șomajului înregistrat la nivelul județului Caraş-Severin a fost de 3,39%, mai mică cu 0,14 puncte procentual (pp) decât cea din luna anterioară și cu 0,26 pp mai mare decât cea din luna decembrie a anului 2019. Numărul total de șomeri la finele lunii decembrie, de 3.607 persoane, a scăzut cu 151 persoane față de cel de la finele lunii anterioare. Din totalul șomerilor înregistrați, 1.662 au fost șomeri indemnizați și 1.945 șomeri neindemnizați. Numărul șomerilor indemnizați a crescut cu 28 persoane, iar numărul șomerilor neindemnizați a scăzut cu 197 persoane față de luna precedentă.

În funcție de mediul de rezidență, numărul șomerilor la finele lunii decembrie se prezintă astfel: 1.560  șomeri provin din mediul urban și 2.047  șomeri provin din mediul rural. Cei mai mulți șomeri aveau între 40 –49 de ani (953), urmați de cei din grupa de vârstă peste 55 de ani (719), la polul opus aflându-se persoanele între 25 și 29 de ani (161).

aa

Referitor la structura șomajului după nivelul de instruire, șomerii fără studii și cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Caraş-Severin (25,56%). Șomerii cu nivel de instruire gimnazial reprezintă 20,88% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii universitare 6,13%.

Mai multe informații privind situația statistică a șomajului la sfârșitul lunii decembrie 2020 pot fi vizualizate accesând www.anofm.ro, la secțiunea alocată AJOFM Caraş-Severin – Programe, strategii, statistici, a informat Carla Goagă, consilier superior în cadrul Agenției cărășene și purtător de cuvânt al instituției.

Sursă fotocopertă: manager.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei