Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin”, continuat prin POIM!

 modelmic

Consiliul Județean Caraş-Severin, în calitate de Beneficiar şi Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, au încheiat contractul de finanțare pentru fazarea proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin”.

Consiliul Județean Caraş-Severin vizează în Faza 2 continuarea investiţiilor în sectorul de gestionare a deşeurilor începute în Faza 1 prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu” 2007-2013. Proiectul urmăreşte implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor care să aibă ca efect reducerea cantităţii de deşeuri depozitate, normă impusă de legislaţia europeană.

Până în prezent au fost terminate lucrările la Centrul de management integrat al deşeurilor de la Lupac (contractul de lucrări CL1), urmând să aibă loc recepţia la terminarea lucrărilor. În ceea ce priveşte contractul de lucrări CL3, a fost finalizată și recepționată închiderea depozitelor urbane neconforme în cele opt oraşe: Reşiţa, Anina, Oraviţa, Moldova Nouă, Băile Herculane, Caransebeş, Oţelu Roşu şi Bocşa. În cadrul contractului de lucrări CL 5, au fost construite trei staţii de transfer, la Bozovici, Pojejena şi Oţelu Roşu şi urmează să aibă loc recepţia la terminarea lucrărilor”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Caraș-Severin.

Valoarea Fazei 1 a proiectului finanţat din POS MEDIU 2007-2013 a fost de 142.904.368 lei ei, cu TVA (32.942.459 euro), Faza 2 având o valoare de 41.081.173 lei, cu TVA (9.470.072 euro).

Citește și 9 milioane de euro pentru proiectul de gestionare a deșeurilor din Caraș-Severin! Contractul de finanțare, semnat de Rovana Plumb! 

Citește și Întârziere de doi la proiectul de deșeuri! Responsabili: antreprenorii, depășiți de amploarea investiției, susține Naidan!

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Doareu

    Ce proiect? Veniti cu microbusul de carat marfa si colectați deseurile in ultimul hal? Il
    Il puneti pe rambo sa traga gunoiul cu lopata in microbus…. Vai si amar….

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei