Proiectul de realizare a unui spital modular la Reșița, depus spre finanțare!

 modelmic

Reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin au depus spre finanțare proiectul de realizare a unui spital modular la Reșița, anunță departamentul de comunicare al PNL Caraș-Severin. Președintele forului județean, Romeo Dunca, însoțit de deputatul Jaro Marșalic au fost prezenți marți la București, unde s-au întâlnit cu reprezentanții Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților pentru a rezolva probleme legate de ridicarea acestei unități medicale în curtea Spitalului Județean de Urgență din Reșița, dar și despre un alt subiect de importanță pentru domeniul medical din Caraș-Severin și anume construirea unui nou spital județean la Reșița.

Deputatul PNL, dr. chirurg Jaro Marșalic – membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, împreună cu președintele Consiliului Județean – Romeo Dunca s-au întâlnit cu dr. Nelu Tătaru – fostul ministru al Sănătății, actual președinte al Comisiei și au discutat despre rezolvarea problemelor legate de spitalul modular din cadrul Spitalului Județean de Urgență Caraș-Severin.

Consiliul Județean Caraș-Severin are deja depus proiectul de finanțare cu documentațiile complete la Ministerul Sănătății și este al doilea județ la nivel național care a depus un astfel de proiect.

Totodată s-au discutat și s-au căutat soluții și la problemele legate de sursele de finanțare pentru construirea unui nou Spital Județean de Urgență la Reșița.

În perioada următoare, toți cei implicați pentru ca acest lucru să se întâmple în județul nostru, vor urmări ca această finanțare să se materializeze ori prin Planul Național de Redresare și Reziliență, sau prin viitorul Program Operațional pentru Sănătate 2021-2027”, se arată în comunicatul de presă al liberalilor cărășeni.

Intenția de a realiza un spital modular la Reșița a fost anunțată încă din luna noiembrie a anului trecut de președintele CJ, Romeo Dunca, în condițiile în care clădirea staționarului 3, destinată în prezent pacienților diagnosticați cu SARS-Cov-2, este una veche, datând din anul 1956, în care nu s-au mai făcut investiții de peste 20 de ani.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Cocutza

    Un spital modular in care se ingheata iarna iar vara este sauna!
    Resita are nevoie de un spital adevarat nu de improvizatii din tinichele…
    Doar atat puteti domnilor alesi? Nu va este de ajuns exemplul/experimentul Letcani?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei