Reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest prezintă periodic proiecte implementate în cadrul Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020 în Regiunea Vest. Săptămâna acesta, atenția ADR-ului s-a îndreptat către unul din cele mai mari proiecte derulate până în prezent prin Regio-POR la Reșița, fiind prezentat stadiul investiției „Proiect complex de revitalizare a zonei centrale a municipiului Reșița”, care are ca beneficiar Primăria municipiului Reșița.
Este vorba de proiect complex de revitalizare a zonei centrale a municipiului de pe Bârzava, derulat în trei părți distincte și care se apropie de finalizare. Investiția are drept scop reducerea deplasărilor cu autoturismul și promovarea transportului alternativ nemotorizat, prin măsurile luate, de modernizare sau creare de noi zone pietonale și piste pentru bicicliști, precum și de îmbunătățire a accesului la stațiile de transport în comun și a condițiilor de transfer între diferite mijloace de transport.
„Proiectul are trei componente. Prima, deja finalizată, a vizat modernizarea zonei pietonale centrale a Reșiței, o legătură pietonală între stațiile viitorului traseu al tramvaiului – Piața 1 Decembrie 1918.
O altă componentă finalizată a cuprins modernizarea trotuarelor pe Bulevardul Revoluția din Decembrie (Podul 7 Noiembrie – Staţia de carburanți MOL).
A rămas în lucru amenajarea de piste de biciclete și alei pietonale pe străzile de legătură dintre arterele majore de circulaţie Bulevardul Revoluţia din Decembrie şi Bulevardul A.I. Cuza, pentru acces la stațiile de transport în comun (Cartierul Lunca Pomostului, străzile Gratz, George Enescu, Nicolae Titulescu, Nicolae Bălcescu, Bielefeld și Parâng), unde lucrările sunt executate în proporție de 70%.
Data de finalizare a proiectului este, conform contractului, 30 iunie 2021”, reamintesc cei de la ADR Vest.
Valoarea totală a investiției este de 52,5 milioane lei, din care 48,3 milioane lei finanțare nerambursabilă în cadrul Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.
foto: ADR Vest
Karina TINCUL
Problema cu acele asa zise piste de biciclete este ca nu sunt inca piste de biciclete. O autoritate a statului trebuie sa isi asume ca au fost facute la anumite standarde si ca pot fi piste de biciclete dpdv legal. Pentru moment sunt doar trotuar. De asta e dubios ca politia accepta semne rutiere cu pista de bicicleta daca nu le-a omologat inca.
Să le spună cineva deștepților de la primărie că numele străzii este incorect scris Gratz. Numele localității asutriece este Graz. Dar de unde nu e (cultură) nici Dumnezeu nu cere…dar nici nu mai dă!
“Numele localității asutriece este Graz.”

–
asu triece sau … asu trieşe?
.
https://en.wikipedia.org/wiki/Simon_Gratz_High_School