Proiecte pe fonduri europene în valoare un miliard de euro, contractate în Regiunea Vest

modelmic

Fonduri europene în valoare un miliard de euro au fost contractate în Regiunea Vest prin Programul Operațional Regional 2014-2020, ceea cu peste 300 de milioane de euro mai mult decât suma alocată inițial regiunii.

Am atins pragul de 1 miliard de euro, fonduri europene nerambursabile contractate în Regiunea Vest prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020. Vestea ne bucură cu atât mai mult cu cât am depășit considerabil alocarea inițială a regiunii, care a fost de 645 de milioane de euro”, anunță reprezentanții ADR Vest.

În Regiunea Vest au fost contractate până în prezent 700 de proiecte, care însumează 1,027 miliarde euro finanțări nerambursabile – contribuția netă a Uniunii Europene și 1,270 miliarde euro suma totală contractată. Alte contracte se află în pregătire și vor fi semnate în perioada următoare.

Sunt foarte mulți bani, foarte multe contracte care trebuie transformate în lucrări și apoi în obiective realizate, iar beneficiarii proiectelor Regio-POR vor avea toată susținerea, tot suportul ADR Vest în acest parcurs. Fiecare dintre noi trebuie să contribuie câte puțin la acest bine comun al transformării ideilor în proiecte și mai apoi în obiective și servicii îmbunătățite, adică la creșterea calității vieții noastre”, a precizat  directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei