Profesorul Marius Cornici, victorie de răsunet în instanță, în fața fostului șef al ISJ, Adrian Doxan!

Cornici

Premieră în învățământul cărășean și nu numai!

Tribunalul Caraș Severin a dat ieri, 5 decembrie 2018, câștig de cauză profesorului Marius Cornici, actualul manager al Colegiului Economic al Banatului Montan din Reșița, cadrul didactic care a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin în octombrie 2016. Cornici a considerat că a fost nedreptățit la concursul de directori, profesorul  candidând pentru funcția de director adjunct la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița.

De menționat este că la proba scrisă, profesorul de istorie Marius Cornici a avut cea mai mare nota dintre toți candidații pentru functia de director adjunct, 9,15, la proba de CV a avut la fel cea mai mare notă, 9 acest lucru certificând faptul că a avut mai multe calități profesionale conform fișei de evaluare elaborată de Ministerul Educației.

Problemele pentru Cornici au apărut la proba de Interviu, o probă considerată subiectivă de specialiștii lumii didactice, unde candidatul a obținut nota 9,40,  notă pe care a contestat-o, considerând că merita 10! Profesorul care a crezut în propriile-i aptitudini manageriale a menționat că a fost depunctat în mod nejustificat la această probă.

Pentru îndrăzneala pe care a avut-o, de a depune contestație la ISJ, Cornici a primit cartonașul roșu!

Marius Cornici a depus contestație la ISJ CS, în perioada în care inspectoratul era condus de Adrian Doxan iar comisia de soluționare a contestațiilor a decis să îl puncteze cu un halucinant 3,20!?, lucru total nefiresc având în vedere diferențele de notare dintre cele două comisii, de la 9,40 la 3,20.

Se vorbește că în spatele acestor notări ar fi fost diferite motive de natură subiectivă, „dom” profesor Cornici deranjând, pe semne, anumite persoane cu putere de influență. Ambițioas și perseverent, deși mulți îl descurajau în demersul său juridic, Cornici nu a cedat și și-a căutat dreptatea în Instanță, cea care i-a dat dreptate iar astăzi obligă ISJ-ul cărășean la plata cheltuielilor de judecată.

Practic, instanța a admis că Adrian Doxan, inspectorul general de la acel moment a greșit! Într-o altă ordine de idei, în acest moment nu știm ce drum va apuca Cornici, care în momentul de față ocupă funcția de director plin la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, numit prin detașare în interesul învățământului. Rămâne director plin sau merge adjunct ?

Decizia instanței poate fi atacată în recurs în 15 zile de la momentul comunicării dar este de subliniat că directorul Cornici a obținut și o victorie la Curtea de Apel când a cerut rejudecarea prin casare iar dosarul s-a reîntors în Caraș-Severin, cu rezultatul prezentat mai sus.  Premiera constă în faptul că pentru prima dată la nivel județean, poate chiar național, se anulează un concurs în zona de învățământ.

De menționat că avocatul care s-a ocupat de cazul profesorului Marius Cornici a fost Cosmin Laurențiu Stoian, dovadă a faptului că mai sunt și alți avocați de succes prin zonă, care poartă prenumele Cosmin…

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Simona Negrea

  Ce rasunet ? ce a castigat? doar cheltuilala de judecata si anularea concursului pentru toti candidatii, adica inclusiv pt reclamantul Cornici.
  Cum ajunge adjunct cu concurs anulat? Posibil orice. Stirea arata ca o reabilitare. Fals. E anularea concursului pentru toti doar din cauza organizarii proaste a inspectoratului scolar Caras si nu o anulare a notei de 3 de la contestatia de la Ialomita care ramane in Istorie. Asta chiar era rasunet si nu un mare fâs ca acum. Cu acea nota valabila la numire cum spuneti este totusi directorul in functie al unui mare colegiu. Bravo

 2. orasandeoras

  Este director ca a plecat directorul care avea concurs desi, ăsta, așa cum arată în poză, nu are față nici de maistru strungar, nici de profesor dar de director. Dar PSDul tot timpul a pus în funcții numai mameluci, fără calitate umană, fără competență, fără aspect comercial, intr-un cuvant no name!

 3. DaCezarSiEu

  Imi amintesc de doxan asta cand era prospatura la acelasi colegiu de (h)elita. A stat putin caci omu era in traiectorie ascendenta spre varf. Sateanul de comenteaza mai sus are dreptate despre poza consateanului lui ce opereaza din postura de lider al acelui colegiu. Un om care inspira respect doar uitandu-te la el. Eu zic sa-si dea combatantii mana si sa se impace. Ca intre colegi de la diferite colegii. Sa o faca in spirit colegial.
  Singurii care pierd sunt tinerele genii si megageniile care ies de pe bancile colegiului montan. Mai ales don’soarele “de pe sate” ce au ore dupa-amiaza.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei