Profesorii cărășeni au ieșit codași la examenul de titularizare! Valeria Schelean avea așteptări mai mari

modelmic+editorial

 

Rezultatele examenului de titularizare scoate la lumină și anul acesta faptul că viitorii profesori cărășeni nu prea iau în serios examinarea care le asigură un loc de muncă. Dezinteresați sau prost pregătiți, candidații de la noi din județ s-au clasat la coada clasamentului național.

 

Mai exact,  doar 36,10% din cei 241 de candidaţi care au participat la examenul de titularizare au reușit să obţină nota minimă de 7, un sfert din ei nereușind să obțină nici măcar nota 5.

În acest fel, județul s-a situat pe locul 5, de la coadă, imediat după Teleorman, Ialomiţa, Mehedinţi, Călăraşi şi Giurgiu.

Este de admirat totuși faptul că în Caraș-Severin nu a existat nici măcar o notă de 1, iar 86 dintre candidații la examenul de titularizare au reușit să obțină note mai mari de 7, unul dintre ei reușind să obțină chiar nota 10.

În fața unor astfel de rezultate, deputatul cărășean Valeria Schelean și-a exprimat public dezamăgirea, susținând că nu ne putem aștepta la rezultate de top din partea elevilor dacă acestea nu pot fi găsite nici măcar în examenele profesorilor.

De asemenea, Schelean este de părere că este momentul ca Ministerul Educației să se implice mai mult pentru ca școala românească să aibă profesori bine pregătiți și competitivi.

„Felicitări tuturor profesorilor care au promovat examenul de titularizare! În același timp, nu putem să nu observăm faptul că județul Caraş-Severin s-a situat pe locul al cincilea din coada clasamentului, cu o rată de promovare a examenului de doar 36,10%. Dacă le cerem elevilor performanță, în egală măsură, ne așteptăm la o pregătire corespunzătoare și din partea dascălilor! Ministerul Educației trebuie să dea asigurări că în școala românească vom avea profesori bine pregătiţi și competitivi! De acest lucru depinde viitorul copiilor noștri și al României”, a explicat Valeria Schelean.

Rezultatele finale în urma examenului de titularizare vor fi afișate în data de 25 iulie, urmând ca repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată să se realizeze în urma unei şedinţe publice organizate de Inspectoratul Școlar, în data de 26 iulie.

 

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei