Profesor corupt de la UEM, scapă de închisoare! Vezi ce a decis Curtea de Apel Timișoara!

modelmic

Curtea de Apel Timișoara a decis aplicarea unei sancțiuni mai blânde față de un cadru didactic de la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, judecată pentru luare de mită în formă continuată. Inițial, Andrea Amalia Minda fusese condamnată de Tribunalul Caraș-Severin la trei ani de închisoare cu executare. Lectorul universitar a făcut însă apel la sentința judecătorilor cărășeni, iar Curtea de Apel Timișoara i-a dat câștig de cauză, condamnând-o la un an de închisoare cu suspendare. 

Andrea Amalia Minda, lector universitar la Facultatea de Inginerie şi Management, departamentul de Inginerie Electrică și Informatică din cadrul UEM Reșița, a fost trimisă în judecată, după ce procurorii au stabilit că aceasta a primit suma de 80 de euro de la un alt angajat al aceleiași unităţi de învăţământ, „pentru a efectua un act contrar atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru a nu-şi îndeplini corespunzător atribuţiile de examinare a doi studenţi, pe care i-a declarat promovaţi, deşi aceştia nu asimilaseră cunoştinţele teoretice necesare pentru obţinerea unei note de trecere”.

Sentința mai dură de 3 ani de închisoare aplicată de Tribunalul Caraș-Severin a fost desfințată ieri de magistrații de la Curtea de Apel Timișoara.

„…condamnă pe inculpata MINDA ANDREA AMALIA la pedeapsa de: – 1 (un) an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de „luare de mită” în formă continuată. În temeiul art. 81 C.p. din 1969 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an închisoare şi stabileşte termen de încercare pe seama inculpatei de 3 ani, conform art. 82 C.p. din 1969. Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art. 83 C.p. din 1969. Menţine dispoziţiile privind confiscarea şi plata cheltuielilor judiciare din faţa primei instanţe”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Timișoara.

Sentința este definitivă.

Alți doi profesori de la UEM, care pretindeau bani și favoruri pentru a oferi note de trecere la examene, condamnați de Tribunalul Caraș-Severin așteaptă să afle decizia Curții de Apel Timișoara. Florin Franț și Irina Oriol au fost condamnați în decembrie anul trecut la doi ani respectiv trei ani și zece luni de închisoare cu executare. Ambii au făcut apel la sentința dată de Tribunalul Caraș-Severin, ei urmând să se prezinte din nou în fața Curții de Apel Timișoara, la finalul acestei luni.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

12 Comentarii

 1. Emiluț

  Ce a ajuns sistemul de învățământ…totul se rezumă la doar două cuvinte: corupție și plagiat.

 2. Andrei

  Mai Emilut draga, ai scris in viata ta vreun articol științific sau vreo carte ca sa poti fi in măsura sa vorbești de plagiat???
  Probabil faci parte dintre cei care nu stiu sa scrie corect românește.
  Dar …….mai contează ?????
  De comentat si de arătat cu degetul suntem buni cu toții ….

  1. pixar

   Stimabile, nu stiu ce facultate ai facut, dar fata de modul in care se scriu in prezent “articole stiintifice” am serioase rezerve. Sunt sigur ca te simti superior cand scrii cu diacritice.

  2. pixar

   Stimabile, nu stiu ce facultate ai facut, dar fata de modul in care se scriu in prezent “articole stiintifice” am serioase rezerve.

  3. Emiluț

   “Măi dragă” Andrei! Ai dreptate. Nu știu să scriu cum trebuie. Am doar patru clase (din care două la FF). Legat de plagiat, uită-te câți doctori (nu medici) și doctoranzi are România în momentul de față. Pot să bag mâna în foc că jumătate dintre doctoratele astea sunt plagiate (parțial sau total). Astfel de oameni trebuie arătați cu degetul și puși pe prima pagină, ca să-i vadă toată lumea. Ție ți se pare normal ca un dr. ing. să-și păteze obrazul pentru 80 euro?

 3. BAZINGA

  Porcarie fara margini!Asta este invatamantul asa zis superior de Caras si aceasta este justitia de la Cimisoara,unde,daca ai pile scapi si le arati middlefinger-ul celor de la Tribunalul Resita!Traiasca Sorbonica si marii ei dascali,atat de usor coruptibili,pe sume care fac sa rada si o curca beata!O sa vedeti ca si Frant si aia cu nume de ulei…Floriol..sau Oriol…o sa scape doar cu o mustrare si o dojeneala blanda!Vorba lui Nea Bachus,din genialul film romanesc SECRETUL LUI BACHUS-
  Suntem umanisti,ce dracu!!!”
  GROTESC,RIDICOL si ABJECT!

 4. Ionut

  Pedepsele astea cu suspendare nu restrang si niste drepturi? Vad ca Borduz vrea sa fie iarasi primar. Pe acelasi model, profesorii corupti de la Sorbonica, vor dori sa predea in continuare. Vai, vai, vai de tinerii carora le predau astfel de profesori.

 5. doareu

  voi sunteti chiar prosti, va certati intre voi ca niste animale, in loc sa comentati despre acea femeie care a facut bani, parfumuri si altele pe cocoasa studentilor….oricum tot prosti ramaneti, adunatura de legume umblatoare….

  1. BAZINGA

   Doar tu esti un animal si o leguma, imputita ,bai ipochimenule,nu se cearta nimeni,in caz ca nu ai observat!Mai calmeaza-te,ca-ti plezneste vena si e pacat!Sau,nu e…

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei