Prin „Revoluţia fiscală”, Caransebeşul pierde 5 milioane de lei pe an

„Revoluţia fiscală”

Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, 14 noiembrie, primarul Felix Borcean a declarat că bugetul total de care dispune Primăria municipiului Caransebeş – incluzând aici salariile pentru profesori şi pentru asistenţă socială – este de 52 de milioane de lei pe an, iar bugetul propriu se cifrează la aproximativ 30 de milioane de lei.

„Prin măsurile fiscale care s-au adoptat recent, bugetul nostru pierde circa 5 milioane de lei. Ca termen de comparaţie, ce înseamnă asta, pentru anul acesta noi am avut alocaţi pentru investiţii 4,5 milioane de lei. Practic, pierdem mai mult decât bugetul alocat investiţiilor pe anul trecut, când am avut un buget mai mare decât ce se estimează în anul următor. E o pierdere de aproximativ 18 la sută din buget”, a spus Felix Borcean.

Felix Borcean a ţinut să mai lămurească o problemă despre care s-a tot scris şi vorbit în presă. „Salariul primarului este impus prin grilă. Eu nu pot să am alt salariu decât cel care apare în grila respectivă, adică primar de municipiu cu populaţie între 20.000 şi 50.000 de locuitori. Grila spune 6,5 înmulţit cu salariul minim pe economie, iar acesta este salariul brut”.

Primarul municipiului a mai precizat că nu doar Primăria Caransebeş e afectată. „Primul-ministru a spus că se vor face compensaţii către primării, dar aceste compensaţii pot avea un caracter discreţionar, adică, fiind un guvern PSD, majoritatea alocărilor bugetare compensatorii ar putea să se ducă spre primăriile social-democrate. Sunt municipii importante în ţară care au primari liberali – Timişoara, Oradea, Arad, Deva mai nou, pe urmă în Caraş-Severin sunt cinci oraşe în aceeaşi situaţie, şi aici vorbim doar de zona noastră, iar un oraş condus de un primar liberal nu are doar populaţie liberală. Trebuie să privim echilibrat situaţia, chiar dacă, acum, ea e una ipotetică. Poate nu va fi aşa…”, a mai declarat Felix Borcean.

Cosmin VLAD

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei