Primarul Nicolae Beg s-a ținut de cuvânt: la Marga s-a finalizat cel mai modern cămin cultural!

modelmic

În urmă cu mai bine de un an de zile am stat de vorbă cu primarul comunei Marga, Nicolae Beg, despre intențiile legate de investițiile din localitatea pe care o păstorește. Edilul comunei Marga ne mărturisea atunci că planurile pe care le vizează sunt numeroase pentru dezvoltarea şi modernizarea comunei, dar reabilitarea căminului cultural reprezintă un deziderat de la care nu va face rabat, unul fixat încă de la momentul alegerii sale în 2012.

Primarul Beg face dovada consecvenței!

Urmăresc îndeaproape ceea ce se întâmplă după ce primarii aleși își încep activitatea managerial-administrativă în fruntea unităților pe care trebuie să le păstorească spre mai binele celor ce l-au ales dar și a celor ce nu l-au ales. Mulți dintre conducătorii localităților cărășene, promit mult și nu reușesc să acopere pe parcursul unui mandat exercitat mai nimic din pleiada de promisiuni cu care și-au „îmbătat“ electoratul. Iată că mai avem și excepții sau dimpotrivă, primari care înțeleg menirea pentru care au fost aleși. Numeroasele deplasări ale primarului de Marga la București, care au avut ca scop găsirea de soluții pentru finanțarea acestui proiect, nu au fost în van. Guvernul Ponta a asigurat linia de finanțare pentru o serie de obiective culturale la nivel rural între care și căminul cultural de la Marga, un edificiu pe a cărui scenă a evoluat în urmă cu mai bine de 3 decenii și subsemnatul, pe vremea în care activam în corul Armonia al Școlii Generale nr.12 din Reșița, dirijat de regretata profesoară Lia Ponoran.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157654905139252″]

Proiectul a vizat reabilitarea şi totodată modernizarea căminului cultural, un simbol pentru mişcarea muzical – corală din România dar şi pentru numeroasele acţiuni culturale care s-au desfăşurat în această locaţie de-a lungul ultimelor secole. De altfel în fața impozantului imobil se află o plachetă pe care se regăsesc scrise cuvintele: Omagiu Cântecului. Deși inițial investiţia a fost estimată la valoarea de 18 miliarde lei vechi, aceasta a fost la final de doar 14 miliarde lei.

Trebuie spus că prin accesarea de către aceeași primărie a măsurii 322, care avea în vedere renovarea, dezvoltarea satelor şi punerea în valoare a moştenirii rurale, Căminul Cultural din Marga a fost dotat cu mobilier, nu mai puțin de 400 de scaune fiind acum disponibile, mese pentru organizarea de evenimente precum nunți sau botezuri, sonorizare, şi costume populare pentru ansamblul de copii din localitate.

„Nu i-am neglijat nici pe tineri, afirmă primarul Nicolae Beg“. „Căminul va avea parte la etaj și de un club care le va fi dedicat, cu mese de biliard, plasme tv pentru urmărirea competițiilor sportive și un spațiu special rezervat fumătorilor“, afirmă primul om al comunei, Nicolae Beg.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157654921582241″]

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei