Primarul Ioan Popa se află în Germania pentru achiziția unui train-tram!

train

Primarul Ioan Popa se află în prezent în Germania, la Karlsruhe, pentru achiziția unui train-tram, mijloc de transport interurban ce va stabili o legătură feroviară între Reșița și Timișoara, menită să faciliteze ajungerea la și de la Timișoara a reșițenilor.

Intenția edilului șef al Reșiței de a interconecta Reșița de alte zone, precum Timișoara a fost deja făcută public încă din primăvara acestui an. Pe la începutul lunii mai, primarul Popa declara că a discutat chiar cu directorul ADR Vest, Sorin Maxim, pentru un proiect în parteneriat cu Timișoara privind realizarea unei legături feroviare de transport între cele două municipii.

Am făcut pași concreți. Suntem pe cale să achiziționăm 2 train-tram-uri din Germania, prin intermediul unui reșițean stabilit acolo, foarte dornic să ne sprijine, lucrează în administrația locală în zona Baden-Baden. Cu aceste train-tram-uri ne vom licenția, acesta este pasul unu – să facem licență de transport pe cale ferată și o voi da societății Transport Urban Reșița.

Mai departe, împreună cu o firmă din Berlin vom încerca să facem în trei faze o dezvoltare, o legătură Reșița – Timișoara, o legătură Reșița – Oravița – Anina, să mergem pe acel Semmering, pe cea mai veche cale ferată montană din România, și evident că vreau să conectez și zone industriale din oraș prin intermediul acestor train-tram-uri”, a precizat pe atunci edilul.

Și primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz s-a arătat deschis la ideea primarului din Reșița de a crea o legătură feroviară între cele două orașe municipii, pentru ca reșițenii care merg să muncească în Timișoara să ajungă mai repede, iar pentru timișoreni să fie un mijloc facil de a benefica la nevoie de turismul din Banatul de Munte.

Dacă în primul mandat, s-a ocupat mai mult de infrastructură şi de îmbunătăţirea calităţii vieţii reșițenilor, acum, odată cu preluarea celui de-al doilea mandat, vrea ca împreună cu multinaționala franceză Ceetrus să deschisă un mall la Reşiţa, să realizeze un Aqua Park, transformând platforma industrială Mociur în noul centru al oraşului. Toate aceste lucruri pentru a opri tendința tinerilor de a părăsi Reșița.

Primarul Reşiţei susţine că investitorii străini ar fi un pas în faţă pentru economia judeţului, ideale pentru Reșița fiind întreprinderile mai mici, care să însumeze între 10 şi 200 de angajaţi. „Cred că am fi mult mai câştigaţi datorită elasticităţii acesui tip de companii, evident, nerefuzându-le pe cele mari. Eu m-aş bucura mult să dezvoltăm companii mici şi mijlocii“, a declarat Ioan Popa pentru Ziarul Financiar.

Chiar dacă judeţul se situează, potrivit Ziarului Financiar, la coada clasa­mentului, privind investitorii, având o cifră de afaceri de doar 5,5 mld. lei/an, Ioan Popa vede în oraşul Reşiţa o potenţială zonă investiţională.

Lorena POENARU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

11 Comentarii

 1. LELI

  Bravos ! Asteptam indeplinirea promisiunilor de anul trecut si se pare ca primarul nu uita ,Cand o sa ajunga in Resita si o sa faca prima cursa Resita-Timisoara primarul o sa castige pretuirea si mai multor tineri care vor sa vina din Timisoara ,,,acasa.

 2. STALIN

  E pentru Coviț, să circule rapid și nestingherit de la ATI la cimitir, însoțit bineînțeles,de ex-pacientul sistemului nesănătos sanitar.Doamne iartă-ne și păzeșteneee (vorba vine)

 3. Luchi

  FELICITARI Domnului Primar Popa pt initiatiavele mari ,care arata cat isi iubeste orasul Resita!!! Felicitari echipei din Primarie care ii sustine pasii! Felicitari Domnului din Germania care il sprijina,aratandu-si iubirea pt locul natal!!!
  Multe succese cu sanatate pt RESITA!!!
  TIMISOARA are acum un Primar cu care ne mandrim, si ne bucuram ca impreuna cu RESITA, sa fim FRUNCEA!!!

  1. MOROASA, Pomostului,Cilnic, Terova, Moniom, etc

   A” realizat enorm” de multe, acest primar, in cartierele resitene. Prin Lunca , de la politie spre Triaj, toate strazile ( Molizilor, Pomostului, etc,) GROPI de iti distrugi masina, de 3 ani , cu pmant si pietre, . Asa este si in Moroasa, si alte cartiere, iti distrugi masina.A facut pe malul Barzavei in Lunca , trotuar si loc ptr biciclisti , unii langa altii, sa auzi injuraturi intre biciclisti si pietoni,. Pe str. Timisorii mergi ca prin IRAC, dupa bombardamente, IN zona Munictoresc-Universalul Vecgi , daca nu mergi cu 30 km la ora, risti sa iti spargi baia la motor, de ridicaturile de la sina de tramvai. si denivelarile din asfalt. B-dul Muncii, str. Fagarasului si multe altele au fost amenajate de STEPANESCU, cu trotuare pe bani putini, nu cu pavaje scumpe, in care te impiedici,iti julesti varfurile la pantofi. Exact ca la ORADEA, doar cateva strazi pe unde vin “strainii” de oras, si VAI, CE RERALIZARI!. De 4 ani de cand este primar CATI TINERI SAU INTORS din alte orase sau din strainatate? ZERO, au mai plecat si altii si NU S-AU creat locuri de munca. O sa mearga cu trenul, cca 8 CALATORI pe zi Bani furati, 0 eficienta. Sa traim si vom vedea. A realizat doar blocul din Centru, care “nu este al lui”.Asta pentru fraierii care l-au crezut si votat. CA POLITICIAN ii acord NOTA 10 , stie sa fraieresca cetatenii si sa se aranjeze pentru tot RESTUL VIETII.

 4. Johann Nicolescu

  Bla-bla-urile lu Nelu Popa nu se mai sfarsesc, bla-bla-ul cu tramvaiul si nimic, bla-bla-ul cu Domeniul Schiabil Semenic si nimic, bla-bla-ul cu venirea investitorilor care sa ofere locuri de munca la resiteni si nimic, acum bla-bla-ul cu train-tram-ul “pentru ca reșițenii care merg să muncească în Timișoara să ajungă mai repede” pentru ca atat cat va fi primar Nelu Popa, nu cred ca in Resita, vom avea investitori importanti care sa ofere locuri de munca cu salarii, cel putin, decente. Si ca sa dau un exemplu de bla-bla-uri, va spun despre afacerea care “urma sa vina sigur” la Resita, Rheinmetall-producatorul german de armament, care in acest an a construit in indepartata Australie o fabrica si urmeaza sa construiasca o fabrica in Ungaria lângă Zalaegerszeg. Inca un exemplu de bla-bla si nimic, marca inregistrata, Nelu Taitelu. Vom ramane cu o singura investitie care se dezvolta la Resita si anume, blocul Popa-Dunca, din centrul municipiului, in rest tot nimic.

 5. Sceptic

  “Dacă în primul mandat, s-a ocupat mai mult de infrastructură şi de îmbunătăţirea calităţii vieţii reșițenilor, acum, odată cu preluarea celui de-al doilea mandat, vrea ca împreună cu multinaționala franceză Ceetrus să deschisă un mall la Reşiţa, să realizeze un Aqua Park, transformând platforma industrială Mociur în noul centru al oraşului. Toate aceste lucruri pentru a opri tendința tinerilor de a părăsi Reșița.”

  Când citesc elucubrațiile de mai sus am impresia ca nu locuiesc în Reșița . … infrastructura și calitatea vieții reșițenilor ???!!!

 6. Mariana

  Domnilor, sunteți clar ,,Gică contra”sau simpatizanți ai politrucilor. Cum puteți nega cu atâta înverșunare inițiativele Primăriei pentru modernizarea orașului și legăturile tradiționale cu Timișoara unde au învățat și învață copiii reșițenilor!?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei