Primarul Gheorghe Românu a demonstrat că se poate și la Anina! Ce planuri are edilul pentru următorul mandat?

modelmic

Primarul Gheorghe Românu a demonstrat că se poate și la Anina”, a declarat președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, prezent ieri în orașul cărășean pentru a-și arăta susținerea pentru edilul liberal care a intrat în lupta electorală pentru un nou mandat de primar.  

Ghiță Românu a demonstrat că se poate și în Anina, chiar dacă a avut o situație mai puțin favorabilă, aceea de a fi primar în opoziție cu Consiliul Județean sau cu Guvernul României. El are din 27 încolo ocazia să fie edil al unui oraș extraordinar de frumos, într-o zonă binecuvântată de Dumnezeu cu un președinte al Consiliului Județean din PNL și cu guvern liberal. Știu din proprie experiență ce înseamnă acest lucru. Din cei 12 ani de primar al municipiului Caransebeș, 8 am avut autorități cu care am fost în opoziție, autorități care nu doar că nu te ajută, ba chiar îți pun piedici. Acest lucru a fost vizibil și în Anina, de la lucrările Aquacaraș până la proiecte care au fost lăsate în sertare, care nu au fost băgate în seamă”, le-a explicat Marcel Vela, locuitorilor din Anina, prezenți la întâlnire.

IMG_7837IMG_7840IMG_7847

De cealaltă parte, edilul Gheorghe Românu le-a vorbit cetățenilor despre planurile și proiectele pe care își propune să le ducă la îndeplinire în viitorul mandat, de realizarea lucrărilor la Muzeul mineritului și dezvoltarea turismului, până la introducerea gazului.

După câștigarea primului mandat mi-am dat seama că Anina nu are nicio direcție, nicio gândire pentru viitor și atunci am făcut o strategie de dezvoltare a orașului. Ținând cont că s-au închis dintr-o dată aproximativ 3000 de locuri de muncă, șansa noastră era să încurajăm  investitorii mici sau persoanele fizice să își dezvolte diferite activități. Pe de altă parte, am dat drumul și la direcția de dezvoltare pe turism, datorită așezării geografice pe această vale a Aninei, la 30 de km de Bozovici, 30 de Oravița, 30 de Reșița. Este ca o simetrie față de aceste localități, doar că tocmai din cauza acestei așezări geografice a fost foarte greu ca un investitor mare să vină aici, în primul rând din cauza transportului greoi pe aceste drumuri.

În viitor îmi propun unele mari proiecte, cum ar fi terminarea Muzeului Mineritului, este un obiectiv principal pentru atragerea turiștilor, exact ca și calea ferată Anina-Oravița. Evident, nu este suficient să atragi turiști în Anina, trebuie să îi faci să și rămână aici, să consume aici, tocmai pentru a se crea o plus valoare și implicit locuri de muncă.

Un alt proiect important la care noi lucrăm deja este cel de introducere a gazului metan în oraș. Suntem, nu exagerez, cea mai avansată localitate privind introducere a gazului. Pentru că noi tragem direct gazul de la Reșița, avem deja repartizată cantitatea de gaz pe oră. Suntem într-un parteneriat cu Carașova și Goruia, pentru ca aceste costuri să fie cât mai ușor de suportat. Am făcut deja contracte de consultanță cu o firmă, lucrăm la proiectul de fezabilitate, dar datorită așezării geografice a orașului, toate străzile trebuie măsurate, cotate, pentru că în funcție de aceste cote se pot calcula și debitele pe conducte și alte lucruri necesare pentru a vedea valoarea acestui proiect. Trebuie să ne grăbim, 17 noiembrie este ultima zi de depunere a proiectului. Este un proiect mare, pentru că gazul metan și a fost și el în trecut un criteriu după care investitorii decideau dacă vin sau nu în zonă.

Trebuie să ne concentrăm atenția în continuare și pe accesarea de fonduri europene pentru obiective turistice, să nu ne limităm doar la Muzeul Mineritului. Și odată cu titulatura de stațiune turistică vom putea să accesăm foarte multe fonduri pentru comunitate, pentru alte obiective care atrag turiști, avem deja în obiectiv un bob tip sanie la care avem deja proiectul tehnic, este undeva în zona parcului național Cheile Nerei-Beușnița și este prins în partea de dezvoltare durabilă”, a explicat primarul Gheorghe Românu.

Administrația locală din Anina a pregătit și un material cu proiectele derulate de la momentul în care la conducerea Primăriei Anina a venit primarul Gheorghe Românu:

Redacția

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei