Primarul Gheorghe Românu acuză: se distruge patrimoniul național de la Anina!

modelmic

Primarul orașului Anina, Gheorghe Românu, atrage atenția asupra unei situații grave: persoane necunoscute au vandalizat și distrus o parte a echipamentelor din fosta Centrala termoelectrică a orașului, o clădire monument istoric. Edilul a notificat deja și conducerea Direcției pentru Cultură a Județului Caraș-Severin asupra situației de la Anina, atrăgând atenția că pagubele produse sunt imense şi irecuperabile.

Situația a fost descoperită după izbucnirea unui incendiu în respectiva clădire, incendiu care a fost stins de pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Anina.

Cu acest prilej, după stingerea incendului provocat de către hoţi, s-a constatat faptul că ambele motoare Diesel, tip Sulzer – producţie Elveţia, turbinele, grupurile electrogene, compensatorul şi celelalte echipamente funcţionale au fost distruse şi vadalizate sistematic, pagubele produse fiind imense şi irecuperabile.

Centrala termocelectrică Anina, cu turbine, este declarat monument istoric, Cod LMI CS-II-m-A-10969.01, conform poziţiei nr. 392 din Lista monumentelor istorice 2015 – Judeţul Caras-Severin, listă publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 113 bis/15 februarie 2016.

Ansamblul este în proprietatea firmei S.C. Servicii Energetice BANAT S.A., firmă aflată în lichidare, lichidatorul judiciar fiind firma Management Reorganizare Lichidare. Filiala Timiş S.P.R.L.1 La 14 august 2014, în dosarul Tribunalului Timiş nr. 8776/30/2013, a fost declanşată procedura de faliment simplificată”, explică primarul Gheorghe Românu.

Conform edilului, obiectivul nu mai beneficia de pază, firma lichidatoare luând această decizie în urmă cu aproximativ jumătate de an.

Diana RADU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    Hoţii de patrimoniu industrial sunt de două tipuri: incendiatori şi lichidatori.
    Ultimii au sediul central la Iaşi şi “acoperire juridică”.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei