Primarul Felix Borcean pune la dispoziția Caraș-Severinului trei drone performante, pentru situații de urgență!

droneBorcean

Un parteneriat între Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Caransebeș și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin este pe cale să se parafeze, în perioada următoare, fapt care ar putea conduce la identificarea mult mai facilă a unor turiști rătăciți sau a unor persoane declarate dispărute, prin acțiunea a trei drone performante, care vor fi la dispoziția Jandarmeriei, Poliției, ISU și a celorlalte structuri.

În cadrul Colegiului Prefectural desfășurat astăzi, prefectul Matei Lupu s-a arătat entuziasmat de ideea propunerii SVSU Caransebeș și dorește urgentarea obținerii autorizațiilor din partea Ministerului Afacerilor Interne pentru realizarea acestei colaborări, benefice pentru instituțiile abilitate MAI și mai ales pentru populație.

Dronele au fost achiziționate de administrația de pe Timiș și Sebeș  în urma unui proiect transfrontalier în valoare de 2 milioane de euro, reprezentând dispozitive de observare aeriană, prin care să se poată interveni, inclusiv în zona alpină.

La momentul achiziționării dronelor, proiectul a reprezentat o premieră pentru administrația locală din România. Cei trei piloți, care vor fi la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, dețin autorizații și sunt instruiți să piloteze aceste aparate, pe sistemul implementat în 2014 la Caransebeș.

Erick Schragner, șeful SVSU Caransebeș, structură care se subordonează Consiliului Local Caransebeș și care îl are ca șef pe primarul municipiului, Felix Borcean, a menționat că una dintre drone este echipată cu o cameră duală termică și optică, ce poate fi folosită în operațiuni de căutare atât ziua, cât și noaptea, cu sistem GPS care îi permite reîntoarcerea la bază fără o comandă prestabilită.

Atât comandantul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, lt. col. Ionel Dina Mănoiu, cât și comandantul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, cms. șef Viorel Avram, dar și alți conducători de unități deconcentrate județene au fost întru-totul de acord cu prefectul Matei Lupu, privind oportunitatea realizării acestui protocol cu administrația din Caransebeș și implicit cu specialiștii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din municipiu.

Sergiu TABAN

foto: La Orizont

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei