Primarul comunei Cărbunari, Gheorghe Prăsnescu, cere demisia președintelui Hurduzeu

Prasnescu dj 571

Starea proastă a drumurilor județene nu mai poate fi luată drept o știre, nici măcar revolta și protestul cetățenilor ce folosesc anumite tronsoane de șosea administrate de forul județean nu mai produce un efect pozitiv, benefic. Dimpotrivă! Iar „călătoria” până la Berliște, Vrani, Ciortea, Ciclova, Sasca, Ciudanovița sau Cărbunari, în condițiile date, a devenit ceva firesc. Normalul a devenit anormal și nimeni nu ia vreo măsură. În oricare dintre situații, autoritățile și susținătorii partidului ce se află la putere au un comportament deprins din experiențele celor 27 de ani de pseudodemocrație. De vină pentru starea deplorabilă a drumurilor județene sunt foștii!

La finele săptămânii trecute, o postare pe o rețea de socializare a inflamat spiritele cetățenilor din zona Ciuchici, Sasca și Cărbunari. Primarul comunei Cărbunari, Ghiță Prăsnescu, a postat câteva fotografii de pe Drumul Județean 571 cu un mesaj dur la adresa autorităților ce administrează această șosea. Mai concret, edilul-șef i-a cerut actualului președinte al CJ Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, demisia din funcție pentru lipsa de implicare în a face reparații pe această șosea județeană.

Rușine, domnule Silviu Hurduzeu! Demisionați din funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Altfel, aduceți o proastă imagine PSD-ului!”, a fost mesajul transmis de pesedistul Prăsnescu colegului său de partid.

Citește și: 17 km de proteste! Consilieri locali și proprietari de pensiuni, sătui de cârpelile de pe DJ 571

Postarea a avut un impact destul de mare și a făcut ca spiritele să se „încingă” în doar câteva ore. În sprijinul edilului a sărit și Primăria Sasca Montană, dar și primarul comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu. Trebuie să precizăm că ambele entități administrative sunt conduse de către PSD, partid din care face parte și Hurduzeu. Tot în apărarea primarului de Cărbunari au sărit și locuitorii din localitățile ce sunt legate între ele de DJ 571. Spun că au sărit, pentru că primarul Cărbunariului a fost aspru certat de către cei de la județ. Cei de la partid, evident.

Citește și: Mesaj dur al proprietarilor de pensiuni din Sasca: „Disprețul vostru pentru munca noastră!”

Îmi permit o opinie personală legată de starea acestor drumuri din zona Oravița pentru că le „bat” săptămânal și starea lor este una deplorabilă. Chiar mai rea decât cea a drumurilor din Serbia de după bombardament. Și, da, de ani buni, nimeni nu mai face nimic pentru a îmbunătăți aceste șosele. Și nu cred că e vina noastră, a celor care nu avem treabă cu politica, a muritorilor de rând, că nu știu ce președinte n-a făcut nimic, că nu știu ce vicepreședinte a fost prins cu mâța-n sac sau nu știu ce director de la Patrimoniu s-a crezut Dumnezeu. A trecut aproape un an și jumătate și pe drumurile județene din Valea Carașului nu s-a pus o găleată de bitum de calitate, iar acolo unde s-a făcut (cazuri extrem de rare), s-a făcut în bătaie de joc (vezi cazul Greoni-Vrani și, mai recent, „plombele” de pe ruta Oravița – Ciclova Română). Este extrem de ușor să tot dai vina pe alții, dintr-un birou cu aer condiționat, apoi să-i „cerți” pe care se revoltă pe bună dreptate. I-aș invita pe toți cei care au condamnat luarea de poziție a primarului Prăsnescu să facă rutele acestea câteva săptămâni, zilnic, și să vedem dacă mai au aceeași opinie, când o să treacă pe la service-urile auto. Intabulările și posibilele măsuri și sub-măsuri de finanțare nu mai încălzesc pe nimeni. Vorba bună și înțelegerea au ajuns într-un punct în care ele nu mai pot fi folosite, pentru că a trecut o vară în care nimic nu s-a „așternut” peste aceste drumuri, pe lângă alte zece care au fost la fel de pline de gropi, nervi și promisiuni electorale neonorate. E suficient, zic …

 

John GAVRILESCU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. MANofBANAT

  Este absolut adevarat, drumurile judetene din judetul Caras-Severin trebuie reabilitate/modernizate neconditionat si in regim de urgenta. Lipsa unui program la nivel national, dedicat strict drumurilor judetene pentru fiecare judet, produce aceasta situatie grava a drumurilor judetene din tara, in general si a drumurilor judetene din Caras-Severin, in special. De asemenea, ineficienta utilizarii fondurilor europene in infrastructura judeteana de drumuri, este o problema grava nerezolvata de catre conducatorii judetului Caras-Severin. In prezent conducerea judetului Caras-Severin nu realizeaza ca judetul nostru nu are drumuri, nu are turism, nu ofera salarii corecte angajatilor sai, practic nu face nimic pentru ca situatia acestui judet sa se imbunatateasca. Directia de Drumuri Judetene nu este sprijinita, de catre conducerea CJ-CS, in mod practic cu nimic, in rezolvarea situatilor grave existente pe reteaua de drumuri judetene. La fel de adevarat este si faptul ca este necesara si declasificarea unor drumuri judetene in drumuri comunale. Nu este nici un fel de strategie la nivelul judetului cu privire la prioritizarea lucrarilor de reabilitare/modernizare a drumurilor judetene din judetul Caras-Severin. Totul se face “pe genunchi” si “pe repede, inainte”.

 2. pagineanc

  Ce-i mai marii Hoții, Mafioți, sunt acești Primari”care acum”latră” vor să fie văzuți, să vadă lumea, că vor să facă ceva,dar nu pot, pentru că nu le dau banii PSDisti. Asta este numai abureală.. Un exemplu de Hoț. Primar îl avem noi în comuna Gârnic… așa ceva nu există în tot județul,!!! și drumul? nici în Albania nu este așa drum frumos,”zic turiști”” Jale mare!!! Parcă suntem blestemați, toată comuna nu scăpăm de Diavolul!!!

 3. zero

  Numele Corina Pascota si manariile ei de la “Patrimoniu” va spun ceva?
  Nu Hurduzeu e de vina ci subalternii. Dar raspunde (teoretic) solidar pentru “faptele” si alegerile lor.
  Nema isprava!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei