Primarul Brian Filimon: „Banatul se poate mândri cu ministrul Marcel Vela!”

modelmic

Brian Filimon, primar liberal și coleg de organizație județeană cu actualul ministru de Interne, elogiază actualul mandat al membrului executivului Ion Marcel Vela: „Mă mândresc cu activitatea și devotamentul ministrului Vela, pentru că Marcel Vela este ministrul nostru! Un exemplu de bănățean «Așa Da!»”

Primar ales al comunei Măureni și vicepreședinte al organizației județene PNL Caraș-Severin, Brian Filimon a ținut ca în ultimele zile ale stării de urgență să transmită un mesaj apreciativ la adresa activității camaradului său liberal, Marcel Vela, ministrul care s-a aflat și continuă să se afle la cârma celei mai blamate instituții guvernamentale – Ministerul de Interne, într-o perioadă extrem de dificilă, cu dezideratul soluționării celei mai mari provocări ale vieții gugulanului originar din Armeniș: salvarea națiunii de inamicul invizibil numit Coronavirus!

Filimon afirmă că „în ciuda acestor vremuri potrivnice pentru guvernul liberal Orban, o perioadă cauzată de pandemia de coronavirus, declanșată la nivel planetar, sub presiunea unui public avid de scandal, în care îți este analizată fiecare virgulă și e interpretată fiecare respirație în mai toate prezențele publice, în care cârcotașii răsar ca ciupercile după ploaie la tot pasul, ministrul pe care l-a dat Banatul, Ion Marcel Vela, a dovedit devotament pentru țară, a fost empatic cu românii atunci când a trebuit, ferm – după cum i-o cere poziția din executiv, înfruntând cea mai grea perioadă traversată în ultimele trei decenii de un ministru de Interne”.

Edilul de Măureni a încercat și o comparație din sfera sportului în care a performat de-a lungul timpului: „Este ca și în fotbal: dacă joci, oricât de dedicat ai fi în teren, oricât de mult încerci și chiar reușești să dai goluri și pase decisive coechipierilor, tot se vor găsi nemulțumiți de pe margine care te vor fluiera sau vor spune de ce ai dat doar două goluri, când ai avut ocazia să înscrii de patru ori, oameni care nu au dat niciodată un șut la poarta goală, dar mai într-un meci oficial.

La fel și domnul ministru, a făcut tot ce i-a stat omenește în putință pentru ca cetățenii să fie protejați, pentru ca măsurile luate împreună cu decidenții să fie în beneficiul nostru, al tuturor. Evident, într-o asemenea situație, se creează frustrare, ies la suprafață haterii  de serviciu, propagandiștii, adversarii politici care cu ocazia aceasta speră sau chiar își creează un oarecare avantaj electoral. Dar dincolo de speculații, comentarii răutăcioase, nedrepte, sarcastice, ironice, la care a trebuit să facă față, ministrul Vela ni s-a înfățișat ca un bun român, dornic să se pună în slujba națiunii.

Și pentru că a plecat de aici din Banat, din județul nostru, Caraș-Severin, pe care știm cât îl iubește, nu putem fi decât mândri de performanța domniei sale în postura de ministru de Interne. Pentru că la noi, la români este obișnuit ca orice sacrificiu, orice performanță, orice lucru bine făcut să fie dat uitării după ce nu mai ești în funcția respectivă. De aceea, tot respectul meu pentru camaradul Marcel Vela, indiferent ce va face după această funcție temporară, pentru că oamenii sunt efemeri pe funcție, dar rămân în conștiința publică pentru felul în care s-au comportat atunci când au ocupat acea demnitate. Este și cazul lui Ion Marcel Vela, bănățeanul nostru care, oricât m-ar putea apostrofa, înjura sau denigra unii, ne-a făcut multora dintre noi, între care mă număr, ne-a făcut o mare cinste la nivelul Executivului României!”, a ținut să remarce mai tânărul coleg liberal al ministrului Vela, primarul comunei Măureni, Brian Filimon.

 

Cezar DRAGOMAN

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. imoGen

  Chiar că se poate mândri cu Velea. Mai ales după ce a vrut să-l demită pe Arafat …
  Pe lângă asta a îmbunătățit limba română cu “contacții”, cuvânt știut doar de Velea.
  A murit femeia de la Măureni din cauza guvernului (din care face parte și Velea) care nu a fost în stare să facă niște legi concrete, la fel ca și în cazul amenzilor.
  Cu incompetenții ăștia să ne mândrim ?
  Aveam altă părere despre primar, dar a ajuns și el să se gudure pe lângă superiori.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei